SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ehliyette ''sağlık raporu'' kolaylığı

Ehliyette ''sağlık raporu'' kolaylığı

13 Haziran 2020 Cumartesi - 12:18




Sürücü adayları sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, dış temsilciliklere yapılacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı sağlık raporu geçerli kabul edilecek.





Buna göre, sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri, Sağlık Bakanlığı'na ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılan muayenehane hariç özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ve sağlık raporu düzenlenecek.

 TSK İÇİN DE DÜZENLEME

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de kurum tarafından verilen eğitim sonrasında sürücü belgesi alacak personelin sağlık raporları kendi kurum tabipliklerince de verilebilecek. 

Kişi, adına düzenlenen rapora itiraz edebilecek. Raporlara itiraz usulleri Sağlık Bakanlığınca belirlenecek. 

İKAMET EDİLEN ÜLKEDEN RAPOR ALINABİLECEK


Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlar için il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyonlarda ortopedi ve travmotoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji uzmanları ve makine mühendisi de bulunacak. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu komisyona iç hastalıkları, ruh sağlığı hastalıkları, kulak burun boğaz uzman hekimleri ve elektrik mühendisi dahil edilebilecek.

Dış temsilcilikler tarafından alınacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu da geçerli sayılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap