SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ehliyeti olanlar dikkat: 4 bin TL cezası var!

Ehliyeti olanlar dikkat: 4 bin TL cezası var!

26 Temmuz 2023 Çarşamba - 11:57




İçişleri Bakanlığı, ehliyeti olan vatandaşlara yenileme tarihi konusunda uyarıda bulundu. Ehliyet yenileme için son tarihi açıklayan Bakanlık, istenilen evrakları ve ücret miktarını da açıkladı.





İçişleri Bakanlığı, salgın nedeniyle vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri için müracaat edememesi ve nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresini uzattı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ehliyetlerin yenilenme süresi 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatılarak 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacak.

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirecek olan vatandaşlar, randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün nvi.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilir ya da ALO 199 hattını arayarak randevu oluşturabilirler. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler, yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler.

ESKİ EHLİYETLER 31 ARALIK 2024 TARİHİNE KADAR KULLANILABİLİR

Eski tip ehliyet sahiplerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski ehliyetlerini kullanmaya devam etmelerine olanak tanınacak. Ancak belirtilen tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücülerin trafik uygulamalarında eski tip ehliyet kullanmaları durumunda ceza alabilecekleri belirtiliyor. Mevcut durumda bu ceza tutarı 4 bin 64 TL iken, 2024 yılından sonra bu tutarın artabileceği ifade ediliyor.


EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmaları gerekiyor:

  • Kimlik belgesi

  • Sürücü sağlık raporu

  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı


  • 1 adet biyometrik fotoğraf

  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

  • Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

  • Ehliyet yenileme ücretleri ne kadar?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirecek sürücüler toplamda 15 TL ödeyecekler. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenler, ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar ise toplamda 769 TL ödemeleri gerekecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap