SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eğitim uçağı tarlaya indi

Eğitim uçağı tarlaya indi

09 Ağustos 2015 Pazar - 14:47




Çorlu Havalimanı'ndan havalanan Cesna 172 tipi eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle Tekirdağ’ın Saray ilçesinde ayçiçeği ekili tarlaya zorunlu iniş y





Eğitim uçağının motoru arızlandı... İddiaya göre, saat 09.45 sıralarında Çorlu Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumu okuluna ait TC-CCS Cesna 172 tipi eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle, kalkıştan yaklaşık bir saat sonra Saray ilçesi Göçerler Mahallesi'nde bir ayçiçeği tarlasına zorunlu iniş yaptı. Uçağın pilotu Timuçin Çetin ve öğrencisi Sefa Tekin zorunlu iniş yapan uçaktan yara almadan çıktı. Kısa sürede bölgeye sevk edilen itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrollerin ardından olay yerine gelen Türk Hava Kurumu yetkilileri, havanın rüzgarlı olması nedeniyle uçağı demir kazıklar yardımı ile yere bağladılar. Türk Hava Kurumu yetkilileri, gerekli kontrollerin ardından uçağın karayolu ile Çorlu Havalimanı'na götürüleceğini bildirdi. Jandarma ekipleri prosedür gereği uçak pilotunu ve öğrencisini alkol testi ve sağlık kontrolünden geçirmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi’ne gönderdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap