SON DAKİKA



Haber > Gündem > Edirne'den acı haber geldi: 1 şehit

Edirne'den acı haber geldi: 1 şehit

02 Ekim 2015 Cuma - 08:35




Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde Türkiye-Yunanistan Sınırındaki nöbet kulesinde yapılan nöbet değişiminden dönen askeri aracın





Edirne'den acı haber. Edinilen bilgiye göre, Yenikarpuzlu beldesinde bulunan Meriç Nehri Seddesi’ndeki nöbet kulelerinde nöbet değişimi yapmak için giden askeri araç, değişimi yaptıktan sonra İpsala 1. Hudut Bölüğü’ne dönmek istedi. İddiaya göre yoldaki bozukluk nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan askeri araç, seddeden düşerek ters döndü. Kazada 1 asker olay yerinde şehit olurken, araçta bulunan biri Teğmen, 3 asker ise yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

YARALILARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerlerden Teğmen Davut Başaran, göğsüne aldığı darbe ile ağır yaralanırken, Er’ler Ahmet Alpyürek ile Erdal Başak ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralı Teğmen’in durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ AÇIKLANMADI

Kazada hayatını kaybeden askerin ise kimliği açıklanmadı. Kazanın duyulmasının ardından İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir ile Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı 1. Hudur Taburu Komutanı P. Yzb. Dinçer Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Tuncay Başar ile askeri personel geldi.


ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından İpsala Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şehit Askerin cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap