SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'E-Tebligat' dönemi başlıyor!

'E-Tebligat' dönemi başlıyor!

14 Mayıs 2017 Pazar - 11:58




Maliye Bakanı Naci Ağbal, trafik ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi idari para cezalarında 'E-Tebligat' dönemi başlayacağını müjdeledi.





Maliye Bakanı Naci Ağbal, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlanan teklifin yasalaşması halinde Trafik ve karayollarındaki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi birçok idari para cezasını vatandaşlara artık elektronik ortamda göndereceklerini bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığının, Elektronik Tebligat Sistemini  (e-Tebligat) geçen yılın Haziran ayından bu yana kullandığını hatırlatan Ağbal,  söz konusu tarihten bu yana vergi daireleri tarafından üretilen bazı belgelerin mükelleflere bu sistem üzerinden ulaştırıldığını, mükelleflerin de bu durumdan memnun olduklarını ifade etti.

Ağbal, bugün itibarıyla sistemi kullanan 2 milyon 600 bin kişi  olduğunu belirterek, bunların 2 milyon 200 bininin zorunlu, 400 bininin de  gönüllü olarak sisteme kaydolduğunu bildirdi.

TEBLİGAT ULAŞMADI DERDİNİ BİTİRECEK

Sistemdeki kullanıcı sayısının her geçen gün arttığına işaret eden  Ağbal, 'E-Tebligat' sisteminin 1 yıldır başarıyla uygulandığını vurguladı.


Ağbal, vatandaşların sistem sayesinde tebligatlarını güvenli ve hızlı  bir şekilde aldıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

'Eskiden şöyle şeyler çok yaşanırdı, 'Tebligat bana ulaşmadı', 'Kapıma  bırakıp gitmişler', 'Evde birine vermişler ama kaybolmuş' diyen vatandaşlarımızın  sayısı çoktu. Şimdi ise e-Tebligat'la mükelleflerimiz sisteme giriyor, e-posta ve  cep telefonu numaralarını kaydediyorlar. Biz de kendilerine tebligatları bu iki  kanalı da kullanarak yapıyoruz. Bu sayede biraz önce ifade ettiğim şikayetler  ortadan kalkmış oluyor.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap