SON DAKİKA



Haber > Gündem > Duy bu sesi Ankara!

Duy bu sesi Ankara!

12 Kasım 2015 Perşembe - 10:35




1 Kasım genel seçimlerinin ardından, AKP'lileri kabine ve yönetim heyecanı sardı. Başta Trabzon olmak üzere bölge illerinden Rize, Giresun, Ordu, Gümü





HERKES İSTİYOR

1 Kasım genel seçimlerinin ardından, AK Partilileri kabine ve yönetim heyecanı sardı. AK Parti’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde de ezici oy oranıyla milletvekili çıkarması bakanlık beklentilerini de artırdı. Başta Trabzon olmak üzere Rize, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Bayburt’ta bakanlık sesleri yankılanıyor.

En şanslı isim Soylu

Erdoğan Bayraktar’ın 2013 yılında bakanlıktan istifasının ardından Trabzon 2 yıldan beri bakansız olmanın sancılarını yaşadı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzonluya verilen yatırım vaatlerini de göz önünde bulundurarak şehrin bakansız kalmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme yapmak üzere Ankara’ya gitti.  AK Parti Trabzon milletvekilleri arasında bakanlık koltuğuna en yakın isim Süleyman Soylu olarak anılıyor.

Canikli yeniden

26. Dönem Giresun’dan yeniden Meclis’e giren Nurettin Canikli’nin yeniden kabinede yer alacağı iddia ediliyor. AK Parti'nin Gümüşhane'den 2 milletvekili kazanması sonrası başarının taçlandırılması bekleniyor.  Rize ve Konya ile birlikte yüzde 70 oy oranını aşan bir başka il olan Bayburt’ta, halk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal'ı yeni dönemde kurulacak kabine içerisinde görmek istediklerini bildirdi.

Kurtulmuş ve Karal

Türkiye genelinde AK Parti’ye en yüksek oranda oy veren il Rize oldu. Rize 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye yüzde 75.5 oranında oy verdi. AK Parti'ye karşı görevlerini yerine getirdiklerini belirten Rize halkı, Hasan Karal’ı bu defa bakan görmek istiyor. Ordu’da ise Numan Kurtulmuş’un kabinede başbakan yardımcısı olarak yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Sezgin SEYDİOĞLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap