SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı

Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:09




Testlerin üstünden 48 saat bile geçmeden Japonya Başbakanı ve bazı bakanları kameralar önünde öğle yemeği yedi, dünya menüyü konuşuyor.





9 büyüklüğündeki deprem ve hemen ardından kıyıyı vuran 30 metrelik dalgalar Japonya'yı yerle bir ettiğinde, takvimler 11 Mart 2011'i gösteriyordu. Altı dakika boyunca süren tarihi depremin tetiklediği dev tsunami dalgaları Pasifik Okyanusu kıyısındaki Fukuşima Nükleer Santrali'ne çarptı, santralde canlı yayında patlamalar gerçekleşti.

Santralin reaktörleri sular altında kaldı, Çernobil'den bu yana dünya tarihindeki en büykü nükleer felaket kayıtlara geçti. Tokyo yönetimi ise 12 yıl boyunca Fukuşima'da biriken radyoaktif maddelerle dolu suyu ne yapacağına karar veremedi. En sonunda, santralde saklanan 1 milyon tondan fazla atık su 24 Ağustos tarihi itibarıyla Pasifik Okyanusu'na boşaltılmaya başlandı.

Nükleer santraldeki tanklarda biriktirilen 1,34 milyon ton, yani 500 olimpik havuzu dolduracak kadar atık suyun Pasifik Okyanusu'na 2053 yılına kadar kademeli şekilde bırakılması planlanıyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap