SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünyanın gözü Türkiye’de

Dünyanın gözü Türkiye’de

04 Nisan 2016 Pazartesi - 09:49




Yunanistan'dan göçmenlerin iadesine başlandı. Midille'den yola çıkan 131 kişilik ilk grup Dikili'ye geldi. Geri dönüşü çok sayıda yabancı gazeteci de





Göçmenlerin her birisine yolculuk boyunca Frontex'e bağlı bir polis eşlik etti. Gemiler, birkaç kez sefer yaparak, mültecileri 100’erli gruplar halinde getirecek. Her seferde içinde mülteci sayısı kadar polis de bulunacak, Frontex gemisi de eşlik edecek.

İzmir’den yasadışı yollarla Midilli'ye geçen ilk mülteci kafilesi Türkiye'ye iade edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında mültecileri taşıyan feribot Dikili Limanı'na yanaştı.

AB ile Türkiye'nin 20 Mart'tan sonra Avrupa'ya geçen mültecilerin Türkiye'ye iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın ilk uygulaması İzmir'de gerçekleşti.20 Mart'tan itibaren Midilli adasına yasadışı yollardan geçtiği belirtilen bir grup mülteci Ayvalık-Midilli arasında yolcu taşıyan Nazlı Jale isimli feribotla Dikili Limanı'na getirildi. Liman'da günler öncesinde hazırlıklar yapan İl Göz İdaresi ekibine Kızılay ekipleri de destek verdi. Bir Sahil Güvenlik Botu feribota Türk Karasuları'na germesinden itibaren eşlik etti. Mültecilerin herhangi bir protestosunu önlemek için feribotta çok sayıda Yunanlı güvenlik görevlisinin de bulunduğu dikkat çekti. Yunanlı görevlilerin yüzlerini tıbbi maske ile kapattıkları da görüldü. Feribot, saat 09.15 sıralarında Dikili Limanı'na yanaştı.

PAKİSTAN UYRUKLU 131 KİŞİ

Sabah erken saatlerde Midilli Adası'ndaki Moria kampından, AB sınır  güvenlik ajansı Frontex'e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde limana getirilen 131  göçmen, kiralanan teknelerle İzmir'in Dikili ilçesine gönderildi.Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, 5 otobüsle limana getirilen  göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirildi.Frontex tarafından kiralanan "Nazlı Jale" ve "Lesvos" adlı  teknelerle  taşınan sığınmacıların her birisine, bir Frontex polisi de yolculukta eşlik  ediyor.


DİKİLİ'DE YOĞUN BİR HAZIRLIK VARDI

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan Geri  Kabul Anlaşması uyarınca Yunanistan'dan gönderilecek göçmenlerin kabulü için  Dikili Limanı'nda hazırlıklar tamamlandı.Türkiye ile AB arasında imzalanan  ve 20 Mart'tan itibaren Yunan adalarına geçen göçmenlerin iadesini kapsayan  anlaşma çerçevesinde ilk kafile bugün Yunanistan'tan Türkiye'ye geldi.Göçmenlerin Türkiye'ye giriş yapacakları Dikili Limanı'nda hazırlıklar  tamamlandı. Limanda Göç İdaresi ekiplerince kurulan çadırlara alınacak göçmenler,  işlemlerin ardından sağlık taramasından geçirilecek.Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgeye İzmir'den çevik kuvvet  ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar ile 112 acil servis ekipleri gönderildi. İade işlemini çok sayıda gazeteci de takip ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap