SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünyanın gözü Dağlıca'da

Dünyanın gözü Dağlıca'da

07 Eylül 2015 Pazartesi - 14:14




Dağlıca'da iki ayrı zırhlı konvoya yapılan PKK saldırıları dünya basınında da büyük yankı buldu.





TSK'nın henüz şehit ve yaralı sayısıyla ilgili bir açıklama yapmadığı olayla ilgili olarak dış basında akşam saatlerinden itibaren haberler yer almaya başladı. Pek çok haber sitesinin ana sayfasından duyurduğu haberler şu şekilde aktarıldı:

FOX NEWS: Türkiye'de iki askeri araç konvoyuna saldırı düzenlendi. Askerlerin öldüğü saldırı sonrasında Türkiye Başbakanı, başkente dönerek acil durum toplantısına katıldı. Recep Tayyip Erdoğan , Irak ve İran sınırındaki Hakkari'nin Dağlıca'da iki zırhlı aracın saldırıya uğradığını televizyondan duyurdu. Ajanslardan gelen ilk haberlere göre 15 asker hayatını kaybetti, henüz sayı doğrulanmadı. PKK ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda, Temmuz ayından beri Türkiye'de 70'i polis ve asker olmak üzere 200 kişi hayatını kaybetti.

RT NEWS: PKK, 15 Türk askerini öldürdüğünü iddia etti. Zırhlı bir askeri konvoya düzenlenen saldırıda henüz kaç kişinin öldüğü Ankara tarafından henüz açıklanmadı.

AL JAZEERA: Türkiye'nin henüz ölü sayısını açıklamadığı saldırıda PKK, 15 Türk askerini öldürdüğünü iddia etti.

REUTERS: Güvenlik güçlerinden bir kaynağın verdiği bilgiye göre Pazar günü PKK'nın düzenlediği saldırıda zırhlı bir konvoyda bulunan 15 Türk askeri hayatını kaybetti. Henüz ölü sayısı Türkiye tarafından doğrulanmazken, Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'de bir saldırı olduğunu açıkladı.


ILPOST: PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda 15 Türk askerinin öldürüldüğü, teröristler tarafından duyuruldu. Bu saldırı Temmuz ayından bu yana gerçekleşen en kanlı saldırı.

BBC: Türkiye'nin güneydoğusundaki Dağlıca'da iki askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda Türk askerleri hayatını kaybetti. Türk hükümeti ise olayın ardından PKK'ya yönelik hava saldırıları başlattı

FINANCIAL TIMES: Türkiye dün Dağlıca'da PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 askerin ardından PKK hedeflerini vurmaya başladı. Saldırı Türk ordusu ile PKK arasında giderek şiddetlenen çatışmaların en şiddetlisi olurken PKK geçtiğimiz temmuz ayında Türkiye ile devam eden ateşkesi sonlandırdığını duyurmuştu.

GUARDIAN: Son saldırı temmuz ayında sona eren hassas ateşkesin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti ve Kürtler arasındaki kötüye giden ilişkilere işaret ediyor. Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi gelmezken saldırının Türkiye'nin İran ve Irak sınırı yakınındaki Hakkari'ye bağlı Dağlıca köyünde olduğu açıklandı

DAILY MAIL: İki yıl süren ateşkesin ardından yaşanan PKK'nın en ölümcül saldırısından sonra Türk savaş uçakları PKK hedeflerini vurmaya başladı. Pazar günkü saldırıda PKK en az 15 askeri öldürdüğünü açıklarken güvenlik kaynakları da 16 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.


VOICE OF AMERICA: PKK'nın Türk askerine yönelik saldırısından sonra Türk jetleri Kürt militanlara yönelik askeri operasyon başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada F-4 ve F-16 uçaklarının PKK'nın hedeflerini vurduğu belirtildi.

Bloomberg: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırının ardından PKK'lılara yönelik mücadelesini kızıştırdı. PKK'lıların Dağlıca'da Türk askeri aracına düzenledikleri saldırıda 16 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Bilginin doğrulanması durumunda bu sayı Türkiye ile PKK arasında ateşkesin sona erdiği temmuz ayından bu yana yaşanan en yüksek kayıplı saldırı olacak

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap