SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünya 'helal pazar'ı tercih ediyor!

Dünya 'helal pazar'ı tercih ediyor!

18 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:25




Yunus Ete dünyadaki helal pazarının her geçen gün büyüdüğünü söyleyerek, "5 yıl sonra dünyada 2 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak" dedi.





Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, dünya genelinde mevcut helal pazarı üzerine açıklamalarda bulundu. Dünyada 860 milyar dolarlık bir helal pazarı olduğunu belirten Ete, bu pazaraın büyüklüğünün her geçen gün hızlı bir şekilde arttığını dile getirdi.

"2 TRİLYON DOLARLIK BİR BÜYÜKLÜĞE ULAŞACAK"

Beş yıl sonraki süreçte helal pazarının, dünyada 2 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı öngörüsüne dikkati çeken Ete, "Bu bağlamda ciddi ve önemli tedbirlerin alınması gerekiyor. Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneğinin (GİMDES) Türkiye’de çok ciddi çalışmalar yapmakta. Dünya Helal Konseyine, Türkiye’den üye tek kurum. Bu sene 7'ncisini düzenleyeceğimiz Helal Expo Fuarı'nı 5-18 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde beraber yapacağız."sözlerini kaydetti.

HELAL EXPO FUARI

Ete, geçen yıl gerçekleştirilen Helal Expo Fuarı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldığını hatırlatarak, bu yıl da fuara helal sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma ve GİMDES’ten sertifika alan şirketlerin yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi, ülkelerin dışişleri bakanlıkları, ilgili bakanlıklar ve diyanet kurumlarının temsilcilerinin katılacağını belirtti.


Fuarın, turizm, finans, sağlık, tekstil ve kimya gibi çok geniş kapsamlı ve çok geniş zümrelere hitap eden bir etkinlik olacağını vurgulayan Ete, "2 milyar Müslümanın yaşadığı bir coğrafyada hem inanç özgürlüğü hem de ekonomik ve sosyal, kültürel ilişkiler konusunda bu organizasyonun Türkiye’de yapılıyor olması ciddi anlam ifade ediyor." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap