SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünya darbeden saymadı

Dünya darbeden saymadı

05 Temmuz 2013 Cuma - 12:25




ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülke, Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi’nin görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklamalarında “darbe” if





MISIR’da 2012 yılında iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El-Sisi tarafından yürütülen operasyonla devrilmesi, dünyada farklı tepkilere neden oldu. Mısır ordusuna her yıl yaklaşık 1.5 milyar dolar yardımda bulunan ABD, “dikkatli bir denge politikası” uyguladı. Yaptığı açıklamada, Mısır’a verilen Amerikan yardımı konusunun gözden geçirilmesini istediğini ifade eden Obama, Mursi’nin iktidardan uzaklaştırılması ve Mısır Anayasası’nın askıya alınması kararından derin endişe duyduklarını belirtti. “Darbe” kelimesini kullanmayan Obama, “belirli bireyler ve siyasi partileri” desteklemediklerini söyledi. ABD Başkanı, orduyu mümkün olan en kısa sürede otoriteyi seçilmiş sivil bir hükümete vermeye çağırdı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap