SON DAKİKA



Haber > Gündem > DSÖ: Türkiye'den gelen veriler olumsuz

DSÖ: Türkiye'den gelen veriler olumsuz

16 Nisan 2020 Perşembe - 16:51




Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa'da etkisini sürdüren yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin bir açıklama yaptı.





Klugen, "Normalleşmeye doğru giden hızlı bir yol yok" derken kıtada vaka sayısının son 10 günde mevcut sayının neredeyse 2 katına çıkarak 10 milyona ulaştığını belirtti.

Kluge, dünyayı etkileyen Covid-19 salgının küresel yükünün yaklaşık yüzde 50'sinin Avrupa'da olduğunu ifade etti.

DSÖ Direktörü, Avrupa'da 84 binden fazla insanın salgında öldüğünü söyledi. Kluge, “Bu salgının fırtına bulutları hâlâ Avrupa bölgesinde ağır bir şekilde asılı duruyor” dedi.

Türkiye ve 4 ülkenin karnesi kötü

Dr. Kluge, Avrupa için gelecek iki haftanın çok kritik olduğunu söylerken, “Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve İsviçre’den pozitif veriler geliyor. Fakat çok az iyileşme ya da yükselme durumu gösteren ülkeler de var. Bunlar arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Rusya ve Ukrayna var” dedi.

Dr. Kluge açıklamalarına, “Gelecek 2 hafta Avrupa için çok kritik. Bu virüs hepimizi çok derinden etkiledi. Havaların ısınmasına aldanmayalım, gardımızı indirmememiz gerek” sözleriyle devam ederek şunları söyledi:


“Normale geri dönmenin hızlı bir yolu yok. Avrupa’da vaka sayısı artıyor. Son 10 günde Avrupa’daki vaka sayısı neredeyse ikiye katlanarak 1 milyona ulaştı. Dünyadaki Covid-19 vakalarının yüzde 50’sinin yükünü Avrupa üstleniyor. Salgın fırtınasının bulutları Avrupa bölgesinin üzerinde”
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap