SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dövülen kaçak göçmenler Türkiye'ye sığındı!

Dövülen kaçak göçmenler Türkiye'ye sığındı!

12 Eylül 2023 Salı - 13:08




Edirne'de yasadışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da sınır güçleri tarafından darbedildikleri iddia edilen 8 kaçak göçmen, Meriç Nehri üzerinden Türkiye tarafına geri itildi





Türkiye'den yasadışı yollarla Yunanistan'a geçen kaçak göçmenler, iddiaya göre burada sınır unsurları tarafından darbedilip, Meriç Nehri üzerinden geri itildi.

Kaçak göçmenler, nehri geçmelerinin ardından bölgeye yakın kent merkezine bağlı Elçili köyüne geldi. Köylünün güçlükle yürümelerinden şüphelendiği kaçak göçmenler, burada işaretlerle darbedildiklerini anlatmaya çalıştı.

Köy muhtarı Hamdi Aksoy, göçmenlerin kendilerine sırtlarındaki yara izlerini gösterdiğini söyledi. Köylerine sığınan göçmenlerin 8 kişi olduklarını belirten Aksoy, "Bizim köyümüz Meriç Nehri'ne yakın olduğu için bunları Yunan askerleri bizim tarafa doğru atmış. Bunlar 8 kişiydi. Bir tanesi arkada zor yürüyordu, arkadaşları koluna girmişti. Biz de ne olduğunu sorduk, işaretlerle Yunan askerinin kendilerini dövdüğünü anlatmaya çalıştılar. Arkadaşı bu zor yürüyen kişinin sırtını açtı ki, o sırada yaraları gördük" dedi.

Göçmenler, daha sonra jandarma ekiplerine teslim edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap