SON DAKİKA



Haber > Gündem > Donanma Komutanı'ndan haber var!

Donanma Komutanı'ndan haber var!

16 Temmuz 2016 Cumartesi - 15:32




Darbe girişimiyle birlikte haber alınamayan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin bir gemide tutulduğu ve karargahına geri döndüğü öğrenildi.





Darbe girişimiyle birlikte haber alınamayan Donanma Komutanı Oramiral Kösele'nin bir gemide tutulduğu ve karargahına geri döndüğü öğrenildi.

Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar, "Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın “Temas kuramıyoruz” dediği donanma komutanı Veysel Kösele için açıklama yaptı. Bakan Işık, “Donanma komutanıyla irtibat halindeyiz” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kösele'nin kurtarıldığını ve Gölcük'e getirildiğini açıkladı. Alınan bilgiye göre Donunma Komutanı'nın da bulunduğu 10gemi denize açıldı. Kösele'nin de bulunduğu gemi daha sonra Gölcük'e döndü.

TCG YAVUZ FİRKATEYNİ İLE ÜSSE GERİ DÖNDÜ

Darbe girişiminin önlenmesinin ardından denize açılan gemiler bir bir Donanma Komutanlığı'na dönmeye başladı. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin F240 borda numaralı TCG Yavuz firkateyninde bulunduğu öğrenilirken, geri dönüş yolunda gemide önlemler alındığı öğrenildi. 


DENİZ KUVVETLERİ'NİN 1 NUMARASIYDI

Veysel Kösele, Ağustos'taki YAŞ toplantısında TSK’nın yeni komuta kademesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en güçlü adayı olarak gösterilmekteydi.

İzmir Askeri Casusluk davası kumpasında 6 yıl hapisle yargılanan Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin , geçtiğimiz yıl görev süresi 1 yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun emekli olması halinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması bekleniyor.

Kösele, 14 Eylül 2012'de Askeri Casusluk soruşturmasına bakan İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklanmasına karar verdiği sanıklardan biriydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap