SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolarda kritik gün 12 Ağustos! Halk son kuruşuna kadar dolar alacak

Dolarda kritik gün 12 Ağustos! Halk son kuruşuna kadar dolar alacak

09 Ağustos 2021 Pazartesi - 12:33




Ekonomist Remzi Özdemir bugünkü köşesinde dolar kuru için tarihi öneme sahip olan tarihi açıkladı. Özdemir vatandaşın dolara koşmaması için Merkez Bankası’nı uyardı.





Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın 12 Ağustos’ta olası faiz indirimiyle birlikte vatandaşın dolara koşacağını iddia etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında faiz ve enflasyon hakkında söyledikleri piyasaları alt üst etti. Dolar kuru Erdoğan’ın faizde Ağustos ayının kırılma noktası olduğunu, düşük enflasyona muhakkak geçeceğimizi ve faizlerde indirime gidileceğini söylemleri üzerine biranda fırladı. Erdoğan’ın “Buradan ben sinyalimi belli yerlere vermiş oluyorum.” Şeklindeki ifadesi ise Merkez Bankası’na açık bir talimat olarak yorumlanırken konuşmanın olduğu geçtiğimiz hafta 8.30 TL’ye kadar düşen kur yeniden kritik direnç seviyesi olarak kabul edilen 8.50 TL barajını geçerek 8.63 TL’lik haftalık kapanış gerçekleştirdi.

Remzi Özdemir Yeniçağ’daki bugünkü köşesinde 12 Ağustos’ta Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kara alınırsa ekonomide ve dolarda olabilecekleri açıkladı. Özdemir “12 Ağustos'a dikkat!” başlıklı yazısında olası bir faiz indiriminde Berat Albayrak dönemindeki sorunların tekrar gün yüzüne çıkabileceğini açıkladı.

VATANDAŞ SON KURUŞUNA KADAR DOLAR ALIR

Özdemir Merkez Bankası’nın olası faiz indiriminde Berat Albayrak dönemindeki gibi negatif faize geçeceğimizi söylerken bu durumda vatandaşın cebindeki paranın son kuruşuna kadar dolar alacağını ve ekonominin kontrolden çıkacağını iddia etti. Özdemir vatandaşın bankalardaki dolar mevduatını daha da arttırmasını “İşte o zaman Türk lirasına yazık oldu diyebiliriz.” İfadeleriyle değerlendirdi.

Yazdıkların ardında kendisine faizi savunuyorsun eleştirileri geleceğini de önceden tahmin edem Özdemir kendisini “Türkiye tipik bir yüksek tansiyon hastası gibi. Tedavi edilmesi gerekiyor. Bunun tedavisi ise bir süre yüksek faiz verip, o süre içerisinde yapısal reformların yapılması gerekiyor. Burada tansiyon ilacı konumunda olan yüksek faizdir. Hukuk, eğitim, çalışma hayatı ve maliye politikaları konusunda ciddi reformlar yaparsın. Yani daha da basit bir dil ile anlatmak gerekirse, tansiyon hastalığı tedavi edilme sürecinde tansiyon ilacı verirsin. Tedavi bittikten sonra iyileşme sürecinde yavaş yavaş ilacı kesersin. Yani faizi düşürürsün.” İfadeleriyle savundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap