SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolar tutanlar dikkat! AKP dövizi düşürmek için BOTAŞ’ı kullanacak

Dolar tutanlar dikkat! AKP dövizi düşürmek için BOTAŞ’ı kullanacak

14 Mart 2022 Pazartesi - 12:33




Ekonomist Şenol Babuşçu AK Parti’nin dolar kurunu düşürmek yeni arayışlar içinde olduğun söylerken bu doğrultuda BOTAŞ’ı devreye soktuğunu öne sürdü.





Ziraat Bankası eski yönetici Şenol Babuşcu Merkez Bankası’nın Perşembe günü alacağı faiz kararıyla ilgili düşüncelerini paylaştığı programda BOTAŞ ile ilgili de önemli tespitlerde bulundu.

Tele1 TV canlı yayınına konuk olan Babuşcu Merkez Bankası’ndan yeni bir faiz artış kararı beklemediğini açıklarken dolar kurunda yeni müdahalelerin geleceğini öne sürdü.

BOTAŞ PİYASALARA MÜDEHALE EDECEK

BOTAŞ’ın son iki ayda Merkez Bankası’ndan 9.5 Milyar dolar aldığının altını çizen Babuşcu "BOTAŞ bu parayı kendi ihtiyacı için almış olmaz” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin dolar kuruna müdahale BOTAŞ üzerinden müdahale edeceğinin sinyalini veren Babuşcu “Merkez Bankası dolar kuruna kendisi direk müdahale etmese de dolaylı müdahalelere devam ediyor. Bunu nereden biliyoruz. Birincisi kamu bankaları kanalıyla müdahale ediyor. İkincisi son zamanlarda kamu kurumları vasıtasıyla müdahale etmeye başladı. BOTAŞ’ın rakamlarından bunu çok net çıkarabiliriz. BOTAŞ 2021 yılı boyunca kendi ihtiyaçları için Merkez Bankası’ndan altığı para 6.1 milyar dolar. Bu yılın ilk ayında ise 9.5 milyar dolar altı. Bu parayı ilk iki ayda kendi ihtiyaçları için almış olamaz. Bunun yarısını kendi ihtiyaçları için aldıysa yarısını da piyasaya müdahale etmek için aldı." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap