SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolandırıcılara verdiği evini kredi çekip geri ala

Dolandırıcılara verdiği evini kredi çekip geri ala

04 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:10




Adana'da telefonla arayıp kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıya inanarak PTT şubesine gidip 10 bin lira para yatıran, bu sırada dolandırılmasına





Çukurova ilçesine bağlı, Huzurevleri Mahallesi'nde 27 Nisan 2016 tarihinde meydana gelen olayda, 64 yaşındaki Leyla Tatik'i telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen ve kimlik bilgilerinin PKK ile FETÖ elemanlarının eline geçtiğini bu kimlikle ev satın aldıklarını terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıldığını söyleyen dolandırıcılar, Leyla Tatik'in önce PTT şubesine bir hesaba 10 bin lira yatırmasını sağlamış, ancak polisin fark etmesiyle yatırılan paraya bloke konmuştu. Ancak Tatik gerçek polise inanmayarak sahte polisle görüşmeye devam edip gizli bir operasyon yürüttüğünü zannederek 150 bin lira değerindeki evini 100 bin liraya emlakçıya satıp parayı da Yüreğir'de bir çöp kutusuna koyarak sahte polise vermişti. Bütün bu olanlar ise sahte polisin Tatik'i tekrar arayıp "10 bin liradaki blokeyi polise gidip kaldırmalarını iste" demesi üzerine Tatik'in emniyete gitmesiyle sahte polisi arayıp ulaşamamasıyla ortaya çıkmış, Tatik gerçek polise ancak o zaman inanmıştı.

Kocası Mehmet Tatik ile birlikte bir fabrikadan emekli olan ve kocası bin 250 lira kendisi ise bin 500 lira emekli maaşı alan, evini de karı koca emekli ikramiyesi ile satın alan çiftin hayatı bu dolandırıcılık olayından sonra perişan oldu. Kalacak yerleri dahi kalmayan çift, çareyi kredi çekip sattıkları evi geri almakta buldu. Karı koca evi sattıkları emlakçıya giderek durumlarını anlatıp evi 100 bin liraya geri satın almak istediklerini söyledi. Çift araya emlakçının tanıdığı birilerini de devreye sokarak evi geri 100 bin liraya almaya ikna etti. Çift emlakçıyı ikna edince hemen gidip bir bankaya 100 bin lira konut kredisi çekmek için başvuruda bulundu. Tatik çifti evi ipotek ettirerek 100 bin lira kredi çekip kendi evlerini geri satın alacaklar. Çift şimdi bankadan gelecek kredi onayını bekliyor. Eğer kredi onaylanırsa Tatik çifti kendi evini iki kez satın almış olacak. Tatik çifti, "Çok zor günler geçirdik. Ancak kredinin onaylanmasıyla en azından başımızı sokacak bir evimiz olacak. Ödemede zorluk çekeceğiz ama buna şükür" dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap