SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolandırıcılar

Dolandırıcılar

12 Şubat 2017 Pazar - 09:10








Eski dershanecilerden sevgili hocam Ali Şensoy’u ziyaret etme fırsatı buldum. Kendisiyle eski günleri yad ederek epey sohbet ettik. Şimdilerde ticaretle meşgul. Ekonomi, ülke gündemi derken konu telefon dolandırıcılarına kadar uzandı. Doktorlar, öğretmenler, iş adamları, savcılar, hakimler nerdeyse dolandırılmayan kimse kalmamış. "Aynı olay bundan bir ay önce benim başımdan da geçti" diyerek hocama o olayı anlatıyorum:

***

Telefonum çaldı.

- Ali Beyle mi görüşüyorum?

- Evet buyurun!

- Soy isminiz Kurt di mi?

- Evet (Bu arada arkadan telsiz sesleri ve konuşmalar sizin beyninize iyice işliyor).

Kendisinin komiser olduğunu ve bir şahıs yakaladıklarını, bu şahsın da kimlik bilgilerimi kopyaladığını ve üzerinde bana ait evrakların bulunduğunu ifade etti. İnsan önce afallaşıyor. Soru yağmuruna tutuyorum arayan zatı:

- Komiserim, beni nereden arıyorsunuz?

- Trabzon Emniyet Müdürlüğünden.

- Tamam Komiserim, ben ziyaretinize geliyorum...

- Buyurun gelin!

O sırada yanımda bulunan arkadaşın telefonundan Emniyet'teki arkadaşlarla irtibata geçiyorum ve zatı sorgulatıyorum. Kendisini tanıttığı isimle Emniyet'te çalışan birinin olmadığını öğreniyorum. Kendisini oyalamaya çalışıp bir yandan da arkadaşlara telefon numarasını verip belki de onu yakalatabileceğimi düşünüyorum. Sorularım art arda gelirken arayan kişi birden telefonu kapatıyor. Tekrar telefonla dönüş yapıyorum ancak ulaşamıyorum.

***

Hocamla sohbet sürerken cuma namazı vaktinin yaklaştığını belirtiyor ve Toklu Sahil Camii'nde yerimizi alıyoruz. Cami hocası vaazını sürdürürken konu telefon dolandırıcılarına geliyor ve uzun uzun herkesi tembihliyor 'Böyle bir gaflete düşmeyin' diye.

Evet, böyle bir gaflete düşmeyin.

Gazeteler, televizyonlar, radyolar, valilik, jandarma, emniyet, bankalar, bankamatik ekranlarındaki uyarılar, dükkanlara asılan el ilanları ve SMS’lerle birlikte her türlü uyarı yapılıyor. Camilerde bile...

Bir anlık gaflet maddi ve manevi kayıplarınıza sebep verebilir!

Lütfen uyarıları dikkate alalım!

Bu tür olayların hayatın içinde yer aldığını bilerek her an hazırlıklı ve temkinli olalım.

Bir kurban da siz olmayın.

Dolandırılmayalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap