SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolandırıcılığın yeni adı ''EBA TV'' oldu!

Dolandırıcılığın yeni adı ''EBA TV'' oldu!

16 Şubat 2021 Salı - 11:50




Adana polisi corona virüs ile başlatılan Eğitim Bilişim Ağı'nı kullanan öğrencilerin velilerine gönderilen "Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet dağıtıyor. Linke tıklayarak kayıt oluşturabiliriz" mesajlarına itibar edilmemesini istedi





Adana polisi yeni tip korona virüs ile başlatılan Eğitim Bilişim Ağı’nı kullanan öğrencilerin velilerine gönderilen “Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet dağıtıyor. Linke tıklayarak kayıt oluşturabiliriz” mesajlarına itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

TABLET YALANI

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) eğitim gören öğrenci velilerine “Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet dağıtıyor. Linke tıklayarak kayıt oluşturabiliriz” SMS'i atıldığını bilgisine ulaştı. Polis bu bilgi üzerine vatandaşların dolandırılmaması için evleri tek tek gezip, vatandaşların kapılarını çaldı. Dolandırıcılıkla ilgili uyarılarda bulunulup, bilgilendirici broşür dağıtıldı.

RASTLARSANIZ İHBAR EDİN

Velilerin cep telefonlarına Bakanlığa aitmiş gibi görünen ve ‘ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu' şeklinde sahte tablet başvuru siteleri oluşturularak iletişim bilgisi ve kişisel veri toplayan sitelere itibar edilmemesi konusunda uyaran ekipler, cep telefonlarına mesaj gelmesi durumunda 444 0 632 numaralı telefonu arayarak bildirilmesini istedi.


Bir veli kendisine de bu SMS'ten geldiğini ancak itibar etmediğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap