SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dokunulmazlıklar sizi kurtarmaz

Dokunulmazlıklar sizi kurtarmaz

06 Mayıs 2016 Cuma - 10:20




CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Kanun Tasarı hakkında Meclis’te bir konuşma yaptı.





Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Kanun Tasarı hakkında Mecliste konuşma yapan CHP Trabzon Mv. Av. Haluk Pekşen, kurulacak Kolluk Gözetim Komisyonunun hiçbir işe yaramayacağını açıklarken, “Uzun zamandan beri sizin de kaygı duyduğunuz bir yapı, kozmik odaya girmek için olağanüstü entrikaları büyük bir maharetle çevirebilip, ondan sonra ülkenin en önemli sırlarını, o kozmik odadan alıp, deşifre eden kişi hâlen ne yazık ki, cebinde Yargıtay üyesi kimliğini taşıyabiliyor ve siz onlara hiçbir şey yapamadınız; hâlen Yargıtay’dalar, hâlen Danıştay’dalar, hâlen güvenlik kuvvetleri içerisinde çok etkin ve güçlüler. Siz daha buzdağının üzeriyle bile mücadele edemediniz. Devletin en önemli projelerini çökerttiler. Nerede o bahsettiğiniz Millî gemi projesi, Millî uçak projesi, hava savunma sistemi projesi? Hiçbirisi yok. Kim peki, bunları çökertti? Doğrudan kolluk hizmetini yapan, bir kısmı da adli kolluğun içerisine sızmış olanlardı ama siz onlara ilişkin de hiçbir şey yapamadınız. Çünkü onları, zaten iktidara ve bu büyük güce sizler taşıdınız. Takribî sayıları 60 bine varan bu isimlerle ilgili emin olun ne bu komisyonumuzun bir şey yapması söz konusu, ne de hükümetinizin bundan sonra bir adım yol alması mümkün değil” dedi. Pekşen dokunulmazlıklar konusunda da uyarı yaparak, “Çok kısa bir süre içerisinde muhtemeldir ki Parlamentonun gündemine taşıyacağınız dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa geçici maddesi var ya, o da önünüzde öyle bir dinamit olarak duruyor ki, ben sizi bir hukukçu olarak bir kez daha uyarmakta yarar görüyorum. Hani onun gerekçesinde ‘Yayınlanana kadar işlenmiş olan fiillerden dolayı oluşacak olan soruşturmalar’ diyorsunuz ya; emin olun, yayına gitmeden on dakika önce 20 tanenizin hakkında savcılıkta bir hazırlık soruşturması numarası alınırsa sizlere geçmiş olsun” dedi. “Bakın, kişisel verilerle ilgili yasa sizi de yakalayacak. Arkasından gizli soruşturma ve gizli soruşturmacı düzenlemesiyle çıkardığınız yasa emin olun sizin karşınıza gelecek ve bu hani dokunulmazlıklar var ya, o dokunulmazlıklarda hiçbiriniz güvende değilsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine önemli bir tuzağa hiç kimse düşmez.” diyerek uyarıda bulunan Pekşen, “Sizi uyarıyorum, bu kurul, bu Kolluk Gözetim Kurulu hiçbir anlam ifade etmeyecektir, yalnızca bu şekli bir düzenlemeden öteye geçemeyecektir” diye açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap