SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dokunmadığımız yer kalmadı

Dokunmadığımız yer kalmadı

26 Mart 2019 Salı - 11:11




Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar geçmişten örnek verdi, geleceği işaret etti





Gazetemiz Giresun Temsilcisi Erkan Başkıran’a önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yakar, beş yılını değerlendirerek yeni dönem projelerini bir bir sıraladı

Giresun Milletvekilimiz Kadir Aydın, AK Parti İlçe Başkanımız Necati Yıldırım, teşkilat üyelerimiz,  Bulancak Meclis Üyesi adaylarımız ve İl Genel Meclisi üyesi adaylarımızın da katılımıyla, esnaf ve mahalle toplantılarımızı uyum ve birlik içinde sürdürüyoruz. Bizim bu denli başarılı olmamız da bu yüzdendir. Uyum ve birliktelik güç demektir. AK Parti bu gücün eseridir. AK Belediyecilik anlayışı da bu güç sayesinde gelişmiştir. Bulancak’ta, tüm şehirlerimiz de bu güçle ancak gelişimlerini sürdürebilirler. Arkasında, iktidar, hükümet, devlet, milletvekili, teşkilat gücü olmayanın bir şey yapması artık mümkün gözükmüyor. Bunu on yıldır Giresun örneğinde görüyoruz diye konuşan Başkan Yakar, “AK Belediyecilik hizmetlerinin şehrimizde ve gönüllerde yine devam etmesi için gece gündüz durmadan aynı aşk ve heyecanla koşturmaya devam ediyoruz/edeceğiz. İlçemizin ve tüm mahallelerimizin 5 yılda geçirdiği dönüşüm ortadadır. Beş yılda elimizin dokunmadığı yer kalmadı. Bugüne kadar yaptıklarımız ortadadır. Sizlerin de desteğiyle yine yapmaya devam edeceğiz. Gayret bizden, başarı Allah’tandır. Seçim gününe kadar çalışmalarımızıve vatandaşla kucaklaşmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim tek kaygımız ve sevdamız Bulancak’tır” dedi.

MARKA ŞEHİR MARKA PROJELER




Bulancak’la ilgili gerçekleştirmek istedikleri projelerinin ve hayallerinin bitmediğini belirten Bulancak Belediye Başkanı ve AK Parti Bulancak Belediye Başkan Adayı Recep Yakar, “ilk beş yıllık dönemimizde büyük bir yenileme ve değişim hamlesiyle dönüştürdüğümüz güzel Bulancak’ımızı yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığımız vizyon projelerimizle bir marka şehir haline getireceğiz. İlk dönem ağırlıklı olarak alt yapıya yönelik hizmetlerle geçti. Şehrin içme suyu, atık su, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması gibi büyük ölçekli ve zorunlu ihtiyaçlarını tamamen yeniledik. Bunun yanında tüm cadde ve sokaklarımızı kaldırımlarıyla birlikte yeniden elden geçirdik. Karanlık cadde ve sokaklarımızı aydınlatarak ilçemizi geçmişin karanlıklarından kurtardık.

BULANCAK İSKELESİ ve SAHİL FUAR ALANI PROJEMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN…




Yeni dönemde ise sosyal alanların ön plana çıkacağı şehri bir cazibe merkezi haline getirecek projelere ağırlık vereceğiz. Tarihi iskelemizi ve çevresini Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri haline getirecek projemizi bitirdik. Çarşamba günü açılışını gerçekleştireceğiz. Yine iskele yanında (batısında) 70 bin metre kare alana yapılacak dolgu alanı ile denize sıfır noktada Bulancak’a nefes aldıracak dev bir projeyi hayata geçiriyoruz. Çay Bahçesi, yürüyüş alanları, kafe-restoranlar, mesire ve fuar alanı gibi sosyal yaşam alanları ile Bulancak bir kez daha şaha kalkacak. Bu yeni dönemdeki en önemli projemizdir.

MEGA PROJELERLE GELİYORUZ

Bulancak’ı geleceğe taşıyacak vizyon projeleriyle, “Yeni dönemde Bulancak’ı yeni bir boyuta taşıyacağız” diyen Başkan Yakar, yeni projelerini açıkladı.



İlk dönemlerinde altyapıya ağırlık vererek yeni bir Bulancak’ın temelini attıklarını belirten Bulancak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Yakar, yeni dönemde yeni mega projelerle Bulancak’ı geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Tarihi Bulancak İskelesinin batısında;
70 bin metre kare dolgu Fuar Alanı Projesi, 
22 bin metre kare Kent Meydanı Dönüşüm Projesi ve 



Kent Meydanı altında 1000 araçlık Otopark Projesi,
7 bin metre kare Yeni Şehir Meydanı Projelerini 
hazırladıklarını ifade eden Başkan Yakar;
“Bu projeler mega ölçekli ve Bulancak’ı yeni bir boyuta taşıyacak vizyon projelerdir” dedi.





TÜM PROJELERİN KAYNAKLARI HAZIR VE BELLİ!

Başkan Yakar, “Tüm projelerimizde olduğu gibi bu projelerimizde de kaynaklarımız hazır ve belli. Tüm başvuruları ve izinleri alınmış gerçek projelerdir. Biz hiçbir zaman hayal satmadık. Hayalini kurduk ve gerçekleştirdik. Birileri gibi on yıldır seçim dönemlerinde vaat edip, yeni seçim dönemlerinde tekrar aynı vaatlerle gelmedik. Yaptıklarımız ve gerçekleştirdiklerimiz artık geride kalmıştır. Şimdi geleceğe bakıyoruz. AK Belediyecilik anlayışımızı, gönül belediyeciliği ile birleştiriyor, yeni bir Bulancak inşa ediyoruz” diye konuştu.

FUAR ALANI PROJEMİZ BULANCAK’I YENİDEN DENİZLE BULUŞTURACAK

Belediye Başkanı Yakar; “Tarihi Bulancak İskelesi’nin batısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde yaptığımız girişimlerle ve destekleriyle 70 bin metrekarelik bir deniz dolgusu yapacağız. Bu alan denize hasret kalan Bulancak halkını yeniden denizle buluşturacak düzenlemelerle ve fuar alanı olarak planlanacak. Mesire yerleri, gezinti alanları, alanın her iki tarafında yat limanları, kapalı ve açık otoparklar, spor ve sosyal alanları ile de insanımızın nefes alacağı bir alana kavuşmuş olacağız” dedi.

KENT MEYDANI DÖNÜŞÜM PROJESİYLE VİZYONUMUZU DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Yine mega bir proje olarak Kent Meydanı Dönüşüm projemizle, eski meydan ve çevresinde 22 bin metre kare alanı dönüştürerek ilçemizin önünü açacağız” başkan Yakar; “Bu proje kapsamında eski meydanda bulunan Hükümet konağı, belediye hizmet binası ve Merkez Orta Cami ile Gazi Ortaokulu çevresindeki tüm alanı boşaltacak ve meydan haline getireceğiz. Gazi Ortaokulunu da yıkarak yeni Belediye Sarayını inşa edeceğiz. Bu alanda bin araçlık yeraltı otoparkı ve Belediye Sarayı önünde 7 bin metrekarelik Kent Meydanını hayata geçireceğiz. Bir kentsel dönüşüm projesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğimiz bu projemizle prestijli bir kent merkezini ilçemize kazandırmış olacağız. Bu proje kapsamında meydan alanı içerisinde kalan tarihi yapıları da koruyup, restore ederek kent kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DİĞERLERİ BIRAKIN HAYALİNİ KURMAYI ENGEL OLMUŞ!

“Bu projeler başkalarının hayalini dahi kuramayacakları mega ölçekli projelerdir. Diğerleri bırakın hayalini kurmayı engel olmuşlar” diyen Başkan Yakar; “Bulancak’ı geleceğe taşıyacak bu mega projelerin altyapısını oluşturacak dolgu alanlarının kararları alınırken, CHP’li meclis üyeleri ve Başkan adayı Sayın Necmi Sıbıç “RED” oyu kullanmışlar ve Bulancak’ın geleceğinin önünü tıkamak istemişlerdir. Onlara rağmen yapıyoruz, başarıyoruz. Tüm engellemelerine ve muhalefetlerine rağmen Bulancak’ı daha modern bir şehir haline getireceğiz. Biz hayal değil gerçek projeler ve hizmetler üretiyoruz. Bizim tek sevdamız ve kaygımız Bulancak’tır. Öyle olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ SUYUNU İÇİYORUZ

CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç’ın, “Bulancak’ta içme suları içilemiyor iddialarına da sert cevap veren Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar; “CHP Belediye Başkan adayı Necmi Sıbıç’ın iddia olarak ortaya attığı, “Bulancak’ta musluklardan akan içme suları içilemiyor” iddiasını komik ve gereksiz bir çıkış olduğunu belirten Başkan Yakar, “Sayın Sıbıç, 20 yıllık CHP Belediyesi döneminde Bulancak’ın su kaynaklarının çevresine yığılan çöp dağlarını hatırladı herhalde. 20 yıl bu millete çöp suyu içirdiler hala öyle zannediyorlar. Bir kere Bulancak’ın çöp sorunu tarih olmuş ve bırakın su kaynaklarını Bulancak’ın hiçbir yerinde çöp dökülmüyor. Çöpler Çavuşlu’daki dönüşüm tesisine gidiyor.
Diğer yandan, 1956 yılında tesis edilen ve günümüze kadar hizmet veren; tüm içme suyu şebekesi ev bağlantılarına kadar değiştirilmiş, su depoları ve pompa istasyonları yenilenmiştir.  Bulancak’ta musluklardan akan içme suları artık son derece temiz ve sağlıklı olup herkes gönül rahatlığıyla içebilir.
Bunu tabii olarak çok rahat söyleyebiliyorum. Çünkü tüm bu yenileme işlemleri yapılırken bizzat takip ederek, başında bulunduk. Eskimiş ve paslı borulardan günümüz teknolojisi ile yenilenmiş ve tertemiz borular ve tesislerle evlerimize/musluklarımıza ulaşan sular, kalite yönünden ülkemizin en kaliteli ve temiz suları arasındadır.
Diğer taraftan İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından rutin olarak yapılan bağımsız kontrol ve analizlerde bunu göstermektedir. Bu zamana kadar yapılan tüm kontrol ve analizlerde temiz çıkan içme suyumuz, yine Bulancak İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından son olarak 4 ve 6 Mart 2019 tarihlerinde yapılan kontrol ve analizlerde de görüldüğü gibi son derece temiz ve kaliteli çıkmıştır.
Beyhude dedikodularla bizleri karalamaya ve siyasi rant elde etmeye çalışarak seçim kazanmayı düşünenler bu ucuz siyasetleriyle ancak kendilerini kandırırlar. İçme suyu analizleri yasal olarak ilçe halk sağlığı müdürlüğü yapmaktadır. Belirli noktalardan kurum bize bilgi vermeden numune alır analizini yapar, bize sonucunu ve faturasını gönderir.
Biz dedikodularla ya da yalanlarla siyaset yapmıyoruz. Biz her zaman gerçekleri konuşur ve belgelerle ortaya koyarız. Bizim kaygımız makam değil Bulancak’tır” diye konuştu.

ONLAR YALAN KONUŞSUN BİZ GERÇEK PROJELERLE GELİYORUZ

Seçim sürecinde sürekli yalan ve iftiralara maruz kaldıklarını söyleyen Başkan Yakar; “Her defasında yalanlarını çürüttükleri halde aynı yalanların tekrar tekrar söylemekten bıkmıyorlar. Biz dostluk içinde tatlı sert bir rekabetle seçim çalışması yürütmeyi istiyorduk. Dostluk içinde bir kampanya yürütmek istiyorduk. Belden altına vurmadan yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatalım diyorduk. Belden altına girsek sokağa çıkamayacakları şeyler olmasına rağmen biz o tür şeylere tenezzül etmedik, etmeyeceğiz. Ama bakıyorsunuz sürekli yalan sürekli iftira. Bizim yapılan işlerde rant elde ettiğimiz, pay aldığımız, akrabalarımızın iş aldığı türünde defalarca yalanlanmış şeyleri ısıtıp ısıtıp anlatıyorlar. Kendisi meclis üyesidir. Belediyede ihale yöntemi uygulanır ve kanunlarla belirlidir. Usulsüzlük varsa yargı yolunu 5 senedir neden kullanmamıştır? Aynı genel başkanı gibi çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ediyorlar.

85 MİLYON BORÇ YALANINI KENDİ İMZALARIYLA İSPAT ETTİK

Yalan konuşan, iftira atan bir insandan yönetici olmaz. Bunu söylemek inanın bizi üzüyor. Ama sürekli aynı yalanlar. 85 milyon lira borç var diye haftalardır halkımıza yalan söylüyor. Bunu kendi imzasıyla çürüttük. 36 Milyon liralık borç çizelgesinde meclis üyesi olarak kendi imzası da var. Yine 2018 yılı 32 milyon lira borç çizelgesinde CHP meclis üyesinin imzası var. 16 milyon lira alacağımız var. Bakıyorsunuz hala 85 milyon lira borç var diye toplantılarda konuşuyor. Halkımız bunu bilmeli ve imzası olan borç çizelgesini sormalıdır.
Yine organize sanayi bölgesinin AK Parti zamanında yarıya düşürüldüğünü anlatıyor. 1992’de Bulancak, Espiye ve Giresun’un şu an ki mevcut organize sanayi bölgesinin olduğu projeden Giresun’un projesi kabul edilmişti. Hükümet DYP-SHP, siyasi ağırlığı koyan CHP Giresun Belediye Başkanı Mehmet Işık. AK Parti ortada hiç yok! Daha sonra 2000 yılında Bulancak CHP yönetimindeyken o bölgeyi imara açan yine onlar. Olayı tekrar başlatan ve bu sürece getiren ise suçladıkları AK Parti. Bunların yaptığı en iyi şey iftira üretmektir” diye konuştu.

140 İLE GİDEN ARACIN EL FRENİNİ ÇEKERSENİZ TAKLA ATARSINIZ

Son beş yılda ve öncesi 10 yılda başlayan projelerle Bulancak İlçesinin şantiye alanına döndüğünü belirten Başkan Yakar, “Şu an süratle gidiyoruz. Yapılan hizmetler İlçe teşkilatı, milletvekillerimiz ve hükümetimiz ile bizim ortak yürüttüğümüz çalışmalar. Şayet Allah göstermesin Bulancak’a CHP zihniyeti hakim olursa 140 ile giden aracın el frenini çekmek gibi olur ki; takla atarız. Bunların çakılı bir çivisi yok. Gerek genel başkanları gerekse kendileri Sayın Cumhurbaşkanımıza hakarette ve iftirada yarışıyorlar. Bunlar gelse iktidarla nasıl uyum içinde çalışarak hizmet getirecekler? Örneği Giresun belediyesidir. 10 yıldır Giresun’u CHP belediyesi yönetiyor hangi projeyi yapmışlar? Hangi hizmeti getirmişler? Saysınlar da bizde bilelim. Ancak iftira atarlar, hakaret ederler ve yalan konuşurlar. Biz yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi anlatıyoruz.

MİLYONLUK PROJE HAYALLERİ SATIYORLAR

Teknik alt yapısı olmayan bilgisayarda üstünkörü yapılmış projeler açıklıyorlar. Projeler bakıyorsunuz 40-50 milyonluk projeler. Neyle yapacaksınız? Belediye bütçesinden. Belediye bütçesi şu an giderlere ancak yetiyorken ve sizin yalanlarınıza göre 85 milyon borç varken nasıl yapacaksınız? Kesinlikle hayal satıyorlar. Ama biz yaparız. Kimle yapacağız? Milletvekillerimizle, Dokap’la, ilgili bakanlıklarla yapacağız. Hepsinin görüşmeleri yapıldı ödenekleri ayrıldı. Peki siz kime gideceksiniz? Her gün diktatör dediğiniz, hakaretler yağdırdığınız, “hırsız, yolsuz” dediğiniz Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarına hangi yüzle gideceksiniz? Bunlar iş üretemez abileri örnekleri ortada. Gelme şansları yok. Gelseler de “Biz yapacaktık ama iktidar engelledi” diyecekler.

BULANCAK BELEDİYESİNDEN İŞÇİ Mİ ATACAKSINIZ?

Duyuyoruz ki herkese iş sözü veriyorlar. Bulancak Belediyesinin geliri belli işçi çalıştırma kapasitesi belli. Şu an çalışan sayısı kontenjanın üstünde. Siz nasıl işçi alacaksınız? O zaman sağda solda taraftarlarınızın konuştuğu gibi yenilerine yer açmak için mevcut çalışanları mı atacaksınız? İnsanların ekmeğiyle, işiyle aşıyla uğraşanların bu ilçeye vereceği hiçbir şey olamaz. Duyuyoruz ki yanlarında gezdirdikleri sendika başkanı çalışanlarımızın bazılarına baskı uyguluyormuş. Bunu da yargıya taşıyacağız. Kimse emekçinin, çalışanın üstünde tehditle, işten atarım korkusuyla tahakküm kuramaz. Herkes işini yapsın, siyaset yapacak olan sendikadan istifa edip siyaset yapsın. Sendikalar işçinin hakkı için kurulmuş sivil toplum örgütleridir. Siyaset yaparak işçiye baskı yapma yeri değildir.

BULANCAK HALKI NE YAPACAĞINI İYİ BİLİR

Bir tarafta başarısızlık örnekleriyle dolu bir siyasi hareket diğer tarafta 17-18 yılda ülkemizde ve belediyelerimizde devrim niteliğinde hizmetler üreten AK Parti. Halkımız kimlerin kimlerle ittifak yaptığını, kimlerin hangi kirli ilişkiler kurduğunu kimin de ülkenin bekası için çırpındığını iyi biliyor. Kimlerin “Kürdistan’da biz kazanacağız, diğer taraflarda AKP, MHP ittifakını yıkacağız” diyen terör yandaşları ile kucak kucağa seçime gittiği bellidir. Halkımız sandıkta bu ittifaklara en güzel cevabı verecektir” dedi.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap