SON DAKİKA



Haber > Gündem > DOKA'dan Görele'ye ziyaret

DOKA'dan Görele'ye ziyaret

08 Haziran 2012 Cuma - 15:19




Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla, Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İbrahim Ulusoy’u makamında





Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sağlık sorunları ve sağlık sektörünün potansiyelleri hakkında Başhekim İbrahim Ulusoy ve Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Aziz Ahmet Surel’den bilgi alan Hilmi Erdoğan Yayla, Görele Devlet Hastanesi endoskopi ünitesinde yürütülmekte olan sağlık hizmetlerini inceledi. Bölgesel bir sağlık stratejisinin yapılması gerektiğine değinen Yayla, “Turizm’den lojistiğe kadar, bölgemiz için öncelik arz eden tüm sektörlerde ekonomik planlamaların yanında sağlık koşulları ve hizmetleri ile ilgilide planlamalar yapılmalıdır. Sağlık sektörünün kalkınma politikalarının içerisine nasıl gireceği konusunda kafa yormalıyız” şeklinde konuştu. Son yıllarda Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen sağlık dönüşüm programının sonuçlarına değinen başhekim İbrahim Ulusoy “Çağın şartlarına uygun olarak sürekli geliştirilen programlar sayesinde, sağlık hizmetlerinde ve halkın sağlık durumunda olumlu gelişmeler elde edilmiştir. Ülkenin en ücra köşelerine kadar evde sağlık hizmeti götürülüyor. Kırsal bölgelerde anne ve çocuk ölümlerinde belirgin bir azalma söz konusu. Bir zamanlar üniversitelerin dahi sahip olamadığı cihazları ilçe hastanelerinde görmek mümkün” dedi. 2 yıldır mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde endoskopik işlemleri Görele’de gerçekleştirdiklerine değinen İbrahim Ulusoy “Tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de kanser vakalarında artış yaşanıyor. Özellikle mide, bağırsak, tiroid ve meme kanserleri bölgemizde en çok rastlanan kanser tipleridir. Hastane bünyesinde kurmuş olduğumuz endoskopi ünitesi sayesinde mide ve bağırsak kanseri vakalarında erken teşhis ve tedavi imkanına sahip olduk. Bugüne kadar 2500 hastaya hizmet verdik. Bu hasta yoğunluğunun sebebi hem Giresun-Trabzon-Doğankent üçgenindeki bir nüfusa hitap eden bölgesel bir kurum olmamız hem de ünitelerimizde bulunan cihazların teknoloji bakımından üstünlüğüdür diyebilirim. Örnek olarak ileri ultrasonogrofi ve mamografi cihazları ile meme kanser taraması yapıp, erken dönemde tanı koyma ve tedavi etme şansına sahibiz” şeklinde konuştu. Doğu Karadeniz Bölgesinde kalp, damar ve romatizmal hastalıkların yaygın olduğunun bilindiğini, ancak teknolojik ve iktisadi gelişmenin beraberinde obezite, erken ergenlik, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında da ciddi artışlar meydana getirdiğini ifade eden Başhekim Yardımcısı Aziz Ahmet Surel ise beslenme ve beslenme alışkanlığı sorunları hakkında bölgede farkındalık sağlanması gerektiğini vurguladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap