Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesinde organik tarım alan ve üretici sayısının her geç
Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, 2003 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinde 12 çeşit ürün ve 483 çiftçinin organik tarım üretimi yaptığını, bugün ise 2 bin 289 çiftçinin 50 çeşit bitkisel ürün ile organik tarım yaptığını belirtti. Kaldırım, Organik tarım üretimi yapılan alan ise 3 bin 361 hektardan 6 bin 118 hektara yükseldi dedi.
Ordu, Giresun, Artvin ve Trabzonda fındık odaklı organik üretim yapılırken, Rizede organik çay, Gümüşhanede organik hayvancılık ve hububat ve yem, Artvin ve Rizede organik arıcılık odaklı üretim yapıldığını vurgulayan Kaldırım, şu bilgileri verdi: Temiz ve zengin tatlı su kaynaklarına sahip olan bölgenin tamamı organik balıkçılıkta büyük bir potansiyele sahip olmakta ve bölgemizin neredeyse tamamında organik meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Rize ve Trabzonda yaklaşık 40 ton kivi üretimi yapılmaktadır. Organik bal üretiminde ise bölgemiz yaklaşık 15 tonluk üretim ile Türkiye üretiminin yüzde 7sini karşılamaktadır. Bölgemizde organik hayvancılığın yapıldığı tek il olan Gümüşhane 7 bin 671 ton ile organik süt üretiminde lider konumundadır ve Türkiye üretiminin yüzde 65ini sağlamaktadır.