SON DAKİKA



Haber > Gündem > Doğu Akdeniz'de savaş senaryosu! Yunan basını haddini aştı

Doğu Akdeniz'de savaş senaryosu! Yunan basını haddini aştı

18 Ağustos 2023 Cuma - 09:59




Abdülhamid Han sondaj gemisinin göreve tekrar başlaması sonrası Doğu Akdeniz'i mercek altına alan Yunan basını, Türkiye ile olası bir savaşta olacakları derledi.





Vilnius zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüştü. iki lider bu görüşmelerde Türk-Yunan ilişkilerindeki normalleşme ve ikili ilişkileri ele aldı. Görüşmenin en önemli kısmı ise iki liderin yıllar sonra doğrudan temas kurmasıydı. Abdülhamid Han sondaj gemisinin 11 Ağustos'da Akdeniz'de tekrar göreve başlamasıyla Yunan medyası sık sık Türkiye ile ilgili haberler yapmaya başladı. Birçok gazete, 'Ege'de Türk etkisi' başlıklı haberlerde Türkiye'nin Mavi Vatan konusunda taviz vermediğini ve vermeyeceğini ayrıca Ankara'nın 12 mil konusunu savaş sebebi olarak gördüğünü yazdı.

'UZUN BİR MIZRAK'

Son olarak In.GR isimli internet sitesinde Türkiye'nin Ege'ye hakim olmak için Kıbrıs'tan güç topladığı yazıldı. Uzaydan çekilen görüntüleri paylaşan Yunan basını kilit Türk üsleri, F-16 ve helikopterlerin fotoğrafını yayınladı. Haberde 'Türk tehdidi normalleşme halısının altında gizli olarak devam ediyor' ifadesi kullanıldı ve Ege ordusuna değinildi. Türkiye'nin en iyi pilotlarının Ege ordusunda olduğunu belirten gazete, iki ülkenin Kıbrıs ile olan bir probleminde Türkiye'nin bu ordu sayesinde 'uzun bir mızrağı' olduğunu aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap