SON DAKİKA



Haber > Gündem > Doğu Akdeniz'de korkutan manzara

Doğu Akdeniz'de korkutan manzara

03 Ağustos 2021 Salı - 14:36




Türkiye yangınlar ile boğuşurken, Avrupa ve Akdeniz ülkeleri de benzer bir durumla karşı karşıya. Bölgenin yayınlanan hava haritasında, sıcaklığın 47 dereceyi bulduğu gözlendi.





Türkiye'de meydana gelen yangınlar, Avrupa'nın dört bir yanında farklı bölgelerde de etkisini gösteriyor. Özellikle sıcak hava dalgasının da etkisiyle yaşanan yangınlar, korkutucu seviyede. Yangınların en önemli sebeplerinden biri olan sıcak hava dalgası, AB ve Akdeniz ülkelerinde etkisini fazlaca gösteriyor. Avrupa Birliğine bağlı Kopernik sisteminin gökyüzünden elde ettiği termal veriler, korkutucu bir görüntüyü ortaya çıkardı.

BÜTÜN BÖLGE KIPKIRMIZI

Doğu Akdeniz ve Avrupa ülkelerinin çoğunda görülen yangınların sebeplerinden biri olarak kabul edilen sıcak hava dalgasının ulaştığı korkutucu boyut, AB'nin Kopernik sistemi tarafından ortaya konuldu. Uzaydan yayınlanan termal verilerde Doğu Akdeniz'de eşi benzeri görülmemiş durum ortaya konuldu.

Uydudan elde edilen bilgiler, Doğu Akdeniz'de yüzey sıcaklığının 53 santigrat dereceye, hava sıcaklığının ise 46.6 santigrat dereceye ulaştığını söylüyor. Veriler ile elde edilen haritada Yunanistan ve Türkiye'nin bir bölümün neredeyse koyu kırmızıya büründüğü görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap