SON DAKİKA



Haber > Gündem > Doğrucu Davut’um

Doğrucu Davut’um

06 Eylül 2012 Perşembe - 12:43




Trabzon Belediye Meclisi’nde Zabıta Müdürlüğü’ne 995 bin TL aktarılması talebi kriz yarattı. Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevi





TRA.BZON - Trabzon Belediye Meclisi’nde yine Osman Necip Sevinç muhalefeti yaşandı. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen kişiliği ve keskin çıkışlarıyla tanınan Trabzon Belediye Meclisi üyesi Osman Necip Sevinç bu kez de kendi sorumluluğunda bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinden Zabıta Müdürlüğü bütçesine aktarılmak istenen 995 bin TL’lik ödenek konusunda sert çıktı. Kendisine sorulmadan ve kendi ihtiyacı varken bütçesindeki paranın başka bir birimin bütçesine aktarılmasını istemeyen Sevinç, “Su ve kanalizasyon işlerinde kullanılmak için ayrılan bu parayı ben buldum. Kaynağını benim bulduğum parayı ben kullanmalıyım. Burada bir başkan yardımcısı var. İnsan sorar danışır. Robot değilim. Ben Doğrucu Davut’um. Bir trilyon lirayı zabıta müdürlüğü ne yapacak? Nereye kullanacak?” dedi. ZABITA MAAŞLARI ÖDENECEK Kendi önlerine gelen talepleri hukuki açıdan incelemekle mükellef olduklarını ifade eden Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz ise, “Talep önümüze geldi ama haberiniz vardır diye düşündük. Etik olarak size tabi ki sorulması gerekirdi. Bu parayı zabıta müdürlüğüne yeni alınan personelin giderleri için kullanacağız. Personele ödeneğimiz yok maaş vermiyoruz mu diyeceğiz? Ödenek aktarmazsak karşımıza bu durum çıkacak” şeklinde görüş bildirdi. MAAŞLARI BORÇLA MI ÖDEYECEKSİNİZ? Sezgin Yılmaz’ın açıklamaları üzerine söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise “Sezgin Yılmaz’ın açıklamalarına tepki göstererek bütçe yaptınız ve yeni bütçenin görüşülmesine daha 3-4 ay var. Eski bütçe de maaş ödemelerini planlamadınız mı? Neye göre bütçe yaptınız. Bu para olmasaydı zabıta maaşlarını ne ile verecektiniz? Borç alınan ödenekle mi maaşlar verilecek?” şeklinde tepki göstererek “İdarenin yanlış yaptığını kabul edin” dedi. KERHEN EVET DİYECEĞİM Şahin, şöyle konuştu: “Ben bu kararın oylanmasına kerhen, istemeden evet diyeceğim. Bunu herkes bilsin. Benim sorumluluğumdaki Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı işleri CHP’li arkadaşlarımız da AK Partili arkadaşlarımız da çok iyi biliyor. Benim kullanmam gereken para başka bir birime verileceği zaman bana sorulmalıydı. Birimin başında müdür var ama o da emir kulu. Sesini nasıl çıkarsın? On tane birimi toplasanız bir tane Fen İşleri Müdürlüğü yapmaz. Yaptığımız, yapmamız gereken işler, harcamalar ortada.” Yapılan oylama sonrası ise aktarma talebi CHP’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden 995 bin TL’lik dilimin Zabıta Müdürlüğü bütçesine ödenek aktarılması kararlaştırıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap