SON DAKİKA



Haber > Gündem > Doğalgaz krizinin nedeni belli oldu! Depoda gaz kalmadı!

Doğalgaz krizinin nedeni belli oldu! Depoda gaz kalmadı!

24 Ocak 2022 Pazartesi - 17:03




İran'ın vanayı kapatması Türkiye'de doğalgaz krizine neden oldu. Sanayide 3 gün sürecek gaz kesintisi başlarken, yaz aylarında depodaki gazın tüketildiği ortaya çıktı.





İran’ın vanayı Türkiye'ye karşı 10 günlüğüne kapatması ile Botaş bu sürece hazırlıksız yakalandı. Sanayi'de 3 gün sürecek doğalgaz kesintisi bugün başladı. Doğalgaz yokluğu sanayide soruna neden olurken, yaşanan krizin nedeni belli oldu. Sektör temsilcileri depolardaki gazın yaz aylarında kullanıldığı iddia etti.

Neden kullanıldığını ise GazDay Enerji Genel Müdürü Mehmet Doğan açıkladı. Doğan’a göre, depolardaki gaz, fiyatların yaz aylarında çok arttığı için yüksek fiyattan gaz almamak adına depolardaki gaz tüketildi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre GazDay Enerji Genel Müdürü Doğan, asıl sorunun İran değil, arz güvenliğinin sağlanamaması olduğunu söyledi: “Depolardaki gazlar yazın bitti. Gaz fiyatları yaz aylarında çok arttığı için yüksek fiyattan gaz almamak adına depolardaki gazlar kullanıldı, yani bir anlamda zam yapılmamak için stoklar kullanıldı.”

"Kriz ben geliyorum dedi"

Doğan, yeni yıla girerken aslında ‘Krizin ben geliyorum’ dediğini, Türkiye’nin İran ya da başka bir kaynaktan gaz gelmemesi halinde bunu tolore edemeyeceğinin ortada olduğunu dile getirdi: Zaten gaz yetmeyecek şekilde yeni yıla girdik.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap