SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyoruz ki!

Diyoruz ki!

26 Eylül 2022 Pazartesi - 11:45




Okullarımızda yeterli önlemler alınsın





Okullar açıldı açılmasına ama önce velilerimiz kırtasiye masraflarından dolayı mağduriyet yaşadı, sonra da güvenlik krizi baş gösterdi. Öyle ki bir defterin fiyatı bile 90 liraya ulaştı.

Hala devam eden ve önümüzdeki yıl içerisinde daha da artacağı besbelli olan bu masraflara zar zor geçinen ailelerin nasıl yetişeceği ise merak konusu...

Gelgelelim geçtiğimiz günlerde gazetemizi arayıp, yine okullarımızla ilgili önemli bir ihmali bizimle paylaşan bir velimizin söylemlerine... Velimiz, Trabzon’da birçok okulda güvenlik sıkıntısı yaşandığını, okul yönetimlerinin kendi imkanlarıyla yani okulda diğer birimlerde (hizmetli gibi) çalışan elemanları güvenlik kulübesine koyup güvenliği sağlamaya çalıştığını belirtti.




Şaşırdık, üzüldük, sinirlendik. Nasıl oluyor da okullarımızda özellikle ilkokula giden küçük yaştaki çocuklarımızı riske atabiliyoruz? Okullara güvenlik atamak bu kadar mı zor?
Ulaştığımız bir okul müdürü ise, “Okulda güvenlik görevlisi yok. Hizmetli arkadaşı güvenlik olarak girişe koymak zorunda kaldım. Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazdık fakat net bir cevap gelmedi. Biz de kendi imkanlarımızla çocuklarımızı koruyoruz” dedi.

Bu, taşıma suyla değirmen döndürmeye benziyor. Dışarıda bu kadar işsiz varken neden bir güvenlikçi alınmaz aklımız hayalimiz almıyor. Umarız okullarımızdaki bu sorun bir felaket yaşanmadan çözülür.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap