SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyanet'ten Umre turlarına seçim iptali!

Diyanet'ten Umre turlarına seçim iptali!

30 Ocak 2024 Salı - 10:08




Diyanet İşleri'nin Hac dışı Kâbe ziyareti olan Umre turları için tur firmalarına "seçim kısıtlaması getirdiği" iddiası gündem oldu.





Hac mevsimi dışında Kâbe’yi ziyaret etmek isteyenler için düzenlenen umre turlarına, Diyanet’ten “seçim kısıtlaması uygulandığı” ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre tur şirketleri, mart ve nisan aylarına yönelik duyurdukları turları, ya 30 Mart’ta Türkiye’de olacak ya da 1 Nisan’da Türkiye’den gidilecek şekilde belirledi. 31 Mart’ı da kapsayan tarihte umreye gitmek isteyen yurttaşlar ise şirketlerden olumsuz yanıt aldı. 

Şirketler, 31 Mart’ı kapsayan tur olmadığını belirterek yurttaşları diğer turlara yönlendirmeye başladı. Durumu soran yurttaşlara, “31 Mart’taki yerel seçim nedeniyle turlara ilişkin kısıt uygulandığı” belirtildi. 

Söz konusu kısıtın arkasında ise Diyanet’in olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Diyanet, yerel seçim nedeniyle şirketlerin 31 Mart’ı da kapsayacak şekilde tur düzenlemesini istemedi. Şirketlere de Diyanet’ten resmi yazı gönderildiği, bu doğrultuda da şirketlerin program tarihlerini düzenlediği belirtildi. Cumhuriyet’in ulaştığı tur şirketleri de “Diyanet’in yazı göndererek yurttaşların 31 Mart’taki yerel seçimlerden önce Türkiye’de olmasını istediği, bu nedenle tarihlerin 30 Mart’ta dönüş olacak şekilde ayarlandığını” kaydetti.

 


Cumhuriyet

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap