SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyanetten Gazze'ye Ramazan desteği

Diyanetten Gazze'ye Ramazan desteği

07 Haziran 2016 Salı - 14:50




Türkiye Diyanet Vakfı Gazze'de bin kişilik iftar sofrası kurarak ihtiyaç sahibi insanlar için toplu iftar yemeği düzenledi.





Türkiye Diyanet Vakfı Gazze'de savaşta yetim kalmış çocuklar, şehit ve gazi yakınları, evlerini kaybeden aileler ve yoksullar için iftar yemeği düzenledi. Gazze’de bulunan El-Amel Yetimhanesinde kurduğu bin kişilik iftar sofrasına savaşta yetim kalmış çocuklar, şehit ve gazi yakınları, evlerini kaybeden aileler, yoksullar katıldı.  Gazze’ye Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bin kişilik iftar sofrası kuruldu. El-Amel Yetimhanesinde gerçekleşen iftara savaşta yetim kalmış çocuklar, şehit ve gazi yakınları, evlerini kaybeden aileler, yoksullar katıldı. Yetimhanede 37’si kız 72’si erkek olmak üzere toplamda 109 çocuk bulunuyor.

"TÜRKİYE BİZİ YALNIZ BIRAKMIYOR"          

El-Amel Yetimhanesi Gazze’deki ilk yetimhane olarak biliniyor. TDV tarafından yapılan iftar organizasyonundan memnuniyetlerini dile getiren Gazzeli bir çocuk, “Ramazan geldiği için ve burada kalabalıkla iftar yaptığım için çok mutluyum. Bize bu iftar yemeğini verenlere teşekkür ediyorum” dedi. İftar sofrasında duygusal bir hava olduğuna değinen Gazzeli kadın ise İsrail’in kendilerine ambargo uyguladığı için çok zor durumda olduklarını, Türkiye’nin yardımları ile hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getirdi. Gazzeli kadın “Bizlere yardımını esirgemeyen Türkiye’den Allah razı olsun, bizi hiç yalnız bırakmıyorlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap