SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyanet'in hesabı TÜİK'i yalancı çıkardı

Diyanet'in hesabı TÜİK'i yalancı çıkardı

01 Haziran 2022 Çarşamba - 19:56




CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kurban kesim bedeline yüzde 100 oranında zam geldiğini açıkladı. Karabat, Diyanet'in açıkladığı zam oranının TÜİK'in enflasyon hesabıyla örtüşmediğini ifade etti.





CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından kırmızı et krizinin büyüklüğüne dikkat çekti.

Karabat, ülkede yeterli hayvan varlığının olmadığını belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Diyanet'in açıkladığı kurban kesim bedelinin yüzde 100 artarak yurtiçinde 2.250 lira, yurtdışında 1.800 lira olduğunu ifade etti.

TÜİK yüzde 70, Diyanet yüzde 100 diyor

TÜİK'in açıkladığı enflasyon yüzde 70'ken Diyanet'in kurbanlık hesabının yüzde 100 olmasına dikkat çeken Karabat'ın paylaşımları şu şekilde:

"Türkiye’yi derin bir yoksulluk krizine sürükleyen AKP yüzünden vatandaş artık beslenme sorunu yaşar hale geldi. Et krizine aylardır dikkat çekiyorum, adım atılmış değil. Ve Diyanet acı gerçeği açıkladı.

2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurtiçinde 2.250 lira, yurtdışında 1.800 lira oldu.
2021’de bu sırasıyla 1.125 TL ve 925 TL’ydi. Kurbanlık zammı %100 oldu.

TÜİK’e göre enflasyon %70. Ama Diyanet’in bile kurbanlık hesabı bunun %100 olduğunu gösteriyor. Bir an önce gerçek veriler açıklanıp buna uygun makroekonomik politikalara geçilmeli.

Ülkede yeterli hayvan varlığı yok. Turizmle birlikte başlayan talep artışıyla fiyatlar daha da yukarı tırmanıyor. Birkaç hafta içinde etin kilogram fiyatı maalesef 200 TL’yi aşacak. Dar gelirli vatandaş için et, süt, tavuk, yumurta gibi ürünler artık lüks!

Yılbaşında asgari ücrete %50 zam yapıldı. Bu zam bir ay sonra enflasyona yenildi. Memur ve emekliler temmuzda 6 aylık zam farkı alacaklar. Ama bu da yetersiz olacak. Tüm yurttaşları kapsayacak acil gıda destekleri verilmeli.

Sanayicilerle konuşuyoruz. Enerji zamları ve emtia fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ürünlere zam yapmak zorunda kalıyorlar ama bundan memnun değiller. Özellikle perakende ve gıdada insanların alım güçleri düştüğü için iç piyasa da daralıyor.

Kendi vatandaşına hakaret eden Sn. Erdoğan yangını görmüyor. Vatandaşın barınma ve gıda krizi büyürken, sanayiciler de şalter indirme noktasına geliyor. Bir an önce erken seçim kararı alınmak zorunda. Yoksa faturası çok daha ağır olacak."



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap