SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dışişleri'nde liyakat dönemi: Kurum dışından iki büyükelçi atandı

Dışişleri'nde liyakat dönemi: Kurum dışından iki büyükelçi atandı

03 Haziran 2022 Cuma - 19:54




Dışişleri kadrosundan olmayan kişilerin büyükelçi olarak atanması tepki çekiyordu. Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı son büyükelçiler kararnamesi ile kurum dışından sadece iki büyükelçi atandı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki büyükelçilerin görev değişikliği ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 23 dış temsilcilikteki büyükelçiler merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni büyükelçi atandı. Dışişleri kaynakları bu yeni atamalarda liyaktın esas alındığını söyledi. 

Merkeze alınan büyükelçiler arasında dışardan yapılan atama ile büyükelçi olan Ayşe Hilal Sayan Koytak ve Merve Sefa Kavakçı da yer aldı. Büyükelçi oldukları dönemde "başörtülü olduğu için büyükelçi yapıldılar" denilmişti. Şimdi merkeze alınmalarında Dışişleri'nin görüşlerinin etkili olduğu öğrenildi. 
Bu yeni kararnamede Dışişileri kadrosundan olmayan sadece iki kişi büyükelçi olarak atandı. Bunlardan birisi yeni Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez  diğeri de Pakistan Büyükelçiliği'ne atanan Mehmet Paçacı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap