SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dink'in evi müze olacak mı?

Dink'in evi müze olacak mı?

20 Haziran 2015 Cumartesi - 16:25




İstanbul’da çalıştığı gazetenin önünde öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink’in Malatya’daki doğduğu evin müze yapılması talep ediliyor.





Hrant Dink'in doğduğu evin müze yapılması isteniyor. Malatya ve Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Malatya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Malatyalı Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in Salköprü Mahallesi’ndeki evinin müze yapılması için verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Platform adına konuşan Hüsamettin Kurultay, hemşerileri Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra Malatya’da bir sokağa Hrant Dink’in adının verilmesi ve doğduğu Boncuklu Sokak’taki evinde müze yapılacağı söylentilerinin gündeme geldiğini belirterek “Gel-git zaman, arsa için teknik engeller olduğu konuşulmaya başlandı. Arsanın hissedarı olanların karşı çıktığı dile getirildi. Böyle durumlarda belediyeler, devlet kurumları uygun bulduğu takdirde daha geniş alanları istimlâk ederek kullanıma açabiliyorlar. Arsa hissedarlarının paylarına düşen para karşılanarak Hrant’ın doğduğu evin arsasına adını taşıyan bir müze yapılabilirdi” dedi.

Aynı durumun Malatyalı ünlü sinema sanatçısı Kemal Sunal’ın Gökçeköy’deki doğduğu ev için de yaşandığını belirten Kutultay, “Hissedar engeli olmadığı halde Malatya valiliği ve ilçe kaymakamlığı güya Kemal Sunal’ın akrabası olan kişilerin bir takım hesaplar karşılığında engel olması sonucu esnek davranmış ve evi müze yapmaktan vazgeçmiştir. Bunlar da teknik sorunlardır. Aşılması için önyargıların kırılması gereken haslete sahip olmak gerekir” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap