SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dink cinayetinde tüm harddiskler tek tek inceleniy

Dink cinayetinde tüm harddiskler tek tek inceleniy

11 Ekim 2016 Salı - 12:34




Hrant Dink cinayetine ilişkin görülen davanın bugünkü duruşması, ilk kez davaya katılan ve ifade veren İstihbarat Daire Başkanı sanık Engin Dinç'in ça





Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, Trabzon Emniyeti İstihbarat Müdürüyken, Hrant Dink cinayeti ile ilgili ilk istihbaratı veren kişi olan İstihbarat Daire Başkan'ı Engin Dinç'in dinlenmesine devam ediliyor.

İSTİHBARATTAKİ TÜM HARDDİSKLER TEK TEK İNCELENİYOR

Cinayetten önce Yasin Hayal fiziki olarak takip edilmişti ve bu takipler raporlaştırılmıştı. Ancak daha sonraki aşamalarda bu harddisklerin silindiği ortaya çıkmıştı. Sorgusu sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı arşivindeki tüm harddisklerin imajının alınması talimatını verdiğini söyleyen Dinç, "Tüm harddisklerin tek tek imajı alınıyor. Birşey varsa mutlaka çıkacaktır" dedi.

"DENEYİMLERİNİ SORGULARIM"

Bir avukatın, "Erhan Tuncel ile makamınızda görüşmenizin hata olduğunu düşünüyor musunuz? Burada yargılanan polisler bunun teamüllere aykırı olduğunu söylüyor" sorusu üzerine Dinç, "Bizim sorgulayıcı olmamızda nasıl bir beis var. Ben bunu söyleyen istihbaratçı arkadaşların deneyimlerini sorgularım" yanıtını verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap