SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dikkat! Yeni elektrik zammı geliyor! Faturalar yükselecek

Dikkat! Yeni elektrik zammı geliyor! Faturalar yükselecek

06 Ağustos 2021 Cuma - 16:09




Ağustos ayının başında elektrik fiyatlarına gelen yüzde 15’lik zam yetmedi hükümet elektrik fiyatlarına yani bir zam yapmaya hazırlanıyor.





Karar gazetesi yazarı ekonomi yazarı İbrahim Kahveci bugünkü yazısında vatandaşa kötü bir haber verdi. İbrahim Kahveci elektrik fiyatlarına yeni bir zam yapılacağını duyurdu.

Yükselen enflasyon oranları vatandaşın alım gücünü yerle bir ederken peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha ekleneceğe benziyor. Ekonomist İbrahim Kahveci dün Twitter’da “Elektrik üretici fiyatları (elektrik santrallerinin sattığı fiyat-EPİAŞ) 636.00 kuruş. Mesken fiyatı ise son zamla 917,23 kuruş. Fark %34,3 Yeni elektrik zammı kapıda ya da artık elektrik satanlar değil, üretenler para basıyor.” Sözleriyle bugünkü yazısının konusundan bahsetmişti. Kahveci köşesinde  beklenen zam hakkında detaylar paylaştı.

YENİ ELEKTRİK ZAMMI KAPIDA

Kehveci köşesinde “yeni bir elektrik zammı kapıya dayandı bile.” Derken şu ifalerle gerekçeleri anlattı:

Geçen ay elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmıştı. İmalat sanayi ve tüm ekonomide enerji yüzde 70 girdi oranı ile genel fiyat düzeyini etkileyen ilk ve tek ürün.


Şu anda (dün) elektrik fiyatları üreticide (EPİAŞ piyasası) 636,00 kuruş. Temmuz ortalaması o kadar tatile rağmen 518,37 kuruştu. Ama ağustos ayında muhtemelen 600 kuruş civarında bir fiyat oluşacak.

Geçen yıl ucuz kredi ile inşaat firmalarının yükü alınmıştı. Bu yıl ise yüksek elektrik fiyatları ile enerji firmaları rahatlayacak. Ama bu durum bize daha yüksek fatura olarak gelecek.

Şu anda EPİAŞ fiyatı ile TÜİK -mesken satış fiyatı arasında fark yüzde 34’e kadar düşmüş durumda. Eski yıllarda bu fark yüzde 50-60 arasında bir dengede oturuyordu. Kısaca elektrikte üreticilerin keyfi yerine geldi ama şu anda dağıtıcılar zorda. O nedenle yeni bir elektrik zammı kapıya dayandı bile.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap