SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dikkat! Uygulama başladı

Dikkat! Uygulama başladı

01 Aralık 2016 Perşembe - 14:19




Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı.





Emniyet Genel Müdürlüğü, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2016 tarihi itibariyle başlayacağını ve 5-11 Aralık tarihleri arasında kış lastiği denetimi yapılacağını açılamıştı.

 

Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı. Bu uygulama yalnızca yük ve yolcu taşıyan araçları ilgilendiriyor. Valiliğin alacağı karar ile bu uygulama özel araçlara da uygulanabilmekte. Kar lastiğiuygulamasının bugün başlamasıyla ekipler ticari araçlar üzerinde kontroller yapmaya başladı.

ŞEHİRLERARASI YÜK VE YOLCU TAŞIYANLAR DİKKAT

Kar lastiği aralık ayının gelmesi ile zorunlu hale geldi. Kar lastiği takmayanlara tam 603 TL ceza kesilecek. Binek araçlara kış lastiği zorunluluğu valiliğin vereceği karar ile olmaktadır. 1 Aralık ile şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara kış lastiği zorunluluğu geldi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kış lastiği kontrollerine başladı.

Tekirdağ ve İstanbul istikametine açılan Pınar Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarında uygulama yapan ekipler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmayan araçları kontrol etti.

KURALLARA UYMAYANLARA 603 TL CEZA

Kurala uymayan 2 sürücüye 603'er lira ceza uygulandı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada ise kış lastiği olarak geçen lastik türlerinin, üzerinde "M+S" veya "kar tanesi" (snowflake) işareti bulunduğu, yedi derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenen, sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türü olduğu belirtildi. Açıklamada, sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastiklerin de bu kategoriye girdiği ifade edildi.

Tüm sürücülere kışın, yedi derecenin altında olan illerdeki araçlara kar lastiği öneriliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap