SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dikkat! Hesaplarınızı kontrol edin... Evde bakım ödemeleri yatıyor...

Dikkat! Hesaplarınızı kontrol edin... Evde bakım ödemeleri yatıyor...

10 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:31




Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilen evde bakım yardımı ödemeleri başladı.





Evde bakım yardımı ödemeleri bugün hesaplara yatıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımından 536 bin engelli vatandaşın faydalanacağını, bu kapsamda 888.5 milyon TL ödeme yapılacağını kaydetti.

Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Yanık, “Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek ramazan bayramlarını tebrik ediyorum.

Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ‘Erişebilir Türkiye, engelsiz yaşam’ için vesile olmasını temenni ediyorum” dedi

EVDE BAKIM MAAŞ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE BAKIM ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap