SON DAKİKA



Haber > Gündem > ‘Dezenformasyona yargı karar verecek’

‘Dezenformasyona yargı karar verecek’

29 Mayıs 2022 Pazar - 12:11




AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, NTV’de sosyal medyada dezenformasyona 4,5 yıla kadar hapis cezası getiren yeni yasa teklifine ilişkin soruları yanıtladı.





İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Yasası ile ilgili yeni düzenlemelere gidildiğini kaydeden Mahir Ünal, “Çünkü 23 Nisan 2022’de AB, Dijital Hizmetler Yasası üzerinde anlaştı. Bu yasayı esas alarak biz de 5651’i yeniden düzenlendik ve dezenformasyonu da suç kapsamına aldık” diye konuştu. 

Ünal, “Bir bilginin ‘dezenformasyon’ olup olmadığına yargı karar verecek. Suçu üç kademeye bağladık ki bunun teşekkülü, niteliği ve hakimin bununla ilgili vereceği kararda bir belirsizlik ortaya çıkmasın. Ayrıca CMK’ya bunu ekleyerek ifade özgürlüğüne temas eden noktalarda temyiz yolunu açtık. İfade özgürlüğü, eleştiri hakkı, basın özgürlüğü herhangi bir şekilde kısıtlanmasın diye böyle bir düzenleme yaptık”ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap