SON DAKİKA



Haber > Gündem > Devlet terbiyem var, o kelimeyi iade etmem

Devlet terbiyem var, o kelimeyi iade etmem

11 Mayıs 2014 Pazar - 16:26




TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine yönelik sert sözleriyle ilgili “Sayın Başbakan anlamsız yere gerd





Kötü söz sahibine aittir. Ben kendi temsil ettiğim makama bu cümleyi sarf edeni kınarım ama sahip olduğu makam Başbakanlık makamı olduğu için aynı kelimeyi kendisine iade etmem. Çünkü bizim devlet terbiyemiz var” dedi. Tören çıkışı Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, Erdoğan’a tazminat davası açmayacağını belirterek, “Ben bu tip davaları doğru bulmuyorum” diye konuştu. Erdoğan’ın isminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçtiğinin anımsatılması üzerine ise Feyzioğlu, “Bu konulara hiç girmeyelim. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili bir beklentim ve talebim yok” diyerek adaylık tartışmalarını noktaladı. FEYZİOĞLU: SÖVÜLDÜK, SAYILDIK Dün akşam TBB’de bir basın toplantısı düzenleyen Feyzioğlu “Biz, her söylediğimizi anayasaya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, mahkeme içtihatlarına dayandıracak bilgi birikimine evelallah Türkiye Barolar Birliğince sahibiz. O yüzden ‘cübbeni çıkar da gel’ cümlesi artık sanıyorum miadını doldurmuş bir cümledir” dedi. Feyzioğlu şöyle konuştu: “Şaşırdık, ‘hangi cümle, hangi paragraf Sayın Başbakan’ı söylediği sözleri duymayacak hale getirmişti acaba’ dedik. Biz, sözlerimizi yapıcı kelimelerle ve üslupla açıklıyoruz. Anlayamadığımız şekilde sövüldük, sayıldık. Danıştay’ın görevi, tarafsız kalabilmektir, konuğuna ‘edepsiz, yalancı’ diyen kişi Başbakan da olsa ‘yanında yer almak’ demek değildir.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap