SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dev kruvaziyer 855 yolcusuyla Amasra Limanına yanaştı

Dev kruvaziyer 855 yolcusuyla Amasra Limanına yanaştı

19 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:14




Rusya’nın Soçi limanından demir alan 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip Astoria Grande adlı kruvaziyer 855 yolcu ve 443 mürettebatı ile Amasra Limanına yanaştı.





Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da kruvaziyer turizmi gelişmeye devam ediyor.
Yolcu İskelesi ve Yat Limanının 2021 yılında uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı ilan edilmesinin ardından kruvaziyer turizminin önemli duraklarından biri haline gelen Amasra, 855 yolcu ve 443 mürettebatı ile Astoria Grande adlı kruvaziyeri ağırladı.
Sabah saatlerinde limana yanaşan 193 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip dev kurvaziyerdeki Rus turistler, Amasra Kalesi başta olmak üzere; Cenova Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapıyı yakından görme imkanı bularak rehberlerden ilçenin tarihi hakkında bilgiler aldılar
İlçenin doğal güzelliklerini de fotoğraflayan turistler ahşap el oyma sanatı ve Bartın’a özgü tel kırma sanatı gibi çeşitli tekniklerle oluşturulan birçok farklı hediyelik ürünün satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısını da gezerek alışveriş yaptılar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap