Destici'den savaş değerlendirmesi! Hükümetin tutumu memnun etti
Yayın Tarihi: 01.04.2026 - 15:11
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin konuştu. Destici, "Fiili olarak savaşın tarafı olmamalı ancak hakkın yanında zulmün karşısında olma yükümlülüğümüz var. Hükümetimizin, süreci bu dikkat ve hassasiyetle yürüttüğünü görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen haftayı partilerinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma haftası olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Dün Kosova'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı'nı tebrik eden Destici, futbol müsabakalarının milletin birliğini ve moralini yükselttiğini belirtti.
"Türkiye, bedel ödeme pahasına doğru yerde durmuştur"
ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin görüşlerini aktaran Destici, Türkiye'nin bu süreçte doğru bir bakış açısıyla hareket ettiğini vurguladı.
Destici, şunları kaydetti:
"Fiili olarak savaşın tarafı olmamalı ancak hakkın yanında zulmün karşısında olma yükümlülüğümüz var. Hükümetimizin, süreci bu dikkat ve hassasiyetle yürüttüğünü görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında da Suriye'de de İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımda da Irak konusunda da bedel ödeme pahasına doğru yerde durmuştur, doğru tavır almıştır. Bu hakkı, herkes teslim etmelidir. Politik gerekçeler, politik çıkarlar, bir hakkın teslimine engel olmamalıdır."
Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin bakışlarının ilk günden bu yana hiç değişmediğini ifade eden Destici, "Türkiye'yi parçalama ve bölgede, küresel emperyalizmin yeni operasyon aleti olma heveslerinin, bölgedeki savaşın da etkisiyle artarak devam ettiğini görüyoruz. Bunun ne kadar boş bir hayal olduğunu görecekler. Türkiye, her zamankinden daha dikkatli olmalı, tarihten gelen devlet geleneğine ve hukuk devleti olma vasıflarına uygun bir şekilde davranmalıdır." açıklamasında bulundu.