SON DAKİKA



Haber > Gündem > Depremin ardından, UMKE görevlileri yaşadıklarını anlattı

Depremin ardından, UMKE görevlileri yaşadıklarını anlattı

02 Şubat 2024 Cuma - 14:08




Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da görev yapan Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi görevlileri, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.





Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 11 il etkilendi.

Birçok evin yıkıldığı ve birçok vatandaşın hayatını kaybettiği "asrın felaketinde" 1 yıla yakın zaman oldu.

Depremin ilk anlarından itibaren Van’da giderek Adıyaman’a ulaşan UMKE ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

Bölgede 40 canı kurtaran ekip, o gün yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacaklarını söyledi.

"Her kurtardığımız can bize enerji veriyordu"


Konuya ilişkin konuşan UMKE görevlisi Muhammed Yılmaz, o gün bölgeye ilk ulaşan ekipler arasında olduklarını belirtti.

Orada yakınının kurtarılmasını bekleyen vatandaşların gözlerindeki umut ışığını gördüklerini ifade eden Yılmaz, “Orada kendi ailesini kaybeden güvenlik görevlisi vardı. Ailesini kaybetmesine rağmen çalışmalarda bize eşlik ediyordu. Her kurtardığımız can bize enerji veriyordu. Açlık, susuzluk hiçbir şey hissetmiyorduk. İnsanlara umut olduğumuz için çok mutluyum.

Bir kişiyi kurtaracağımızı düşünürken o enkaz altında aynı anda 3 kişiyi kurtarmıştık. Bu olay bizi çok mutlu etmişti. Farklı bir enkazda ise 14 yaşındaki bir kıza ulaştık. Serumu takmış onu çıkaracaktık ama bizden eşarbını istemişti, saçı açık çıkmak istemişti. Kendisine eşarp getirdik, kitaplarıyla kurtardık. Bu olay da beni çok etkilemişti” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap