SON DAKİKA



Haber > Gündem > Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

06 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:58




Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 43'üncü yıldönümünde Bursa'daki isimlerinin verildiği Üç Fidan Parkı'nda idam edildikleri saatte





68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 43'üncü yıldönümünde Bursa'daki isimlerinin verildiği Üç Fidan Parkı'nda idam edildikleri saatte anıldı.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince çarptırıldıkları idam cezası 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için anma töreni düzenlendi.

"YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEK"

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Birliği Vakfı üyeleri, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın idam saati olan 05.30'da, 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 68'liler Birliği Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu, anma töreninde Adnan Yücel'in 'Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek' şiirini okudu. Ardından anmaya katılanlar ellerindeki karanfilleri Üç Fidan Anıtı'na bıraktı.


"ONLAR ÜÇ FİDANDI"

Burada konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Mücadelelerinden dolayı kimseye zarar vermemiş Deniz, Yusuf ve Hüseyin'i anıyoruz. Onlar Türkiye'nin tam bağımsızlığı için mücadele eden üç fidandı. Bu gençler bağımsızlığın ve barışın sembolüdür, kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler onlar sadece beyinlerinde Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz diye düşünüyorlardı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap