SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dengeler değişti

Dengeler değişti

03 Kasım 2015 Salı - 08:42








1 Kasım tüm dengeleri değiştirdi. Yaşanan terör olayları, Bahçeli'nin tutumu ve AK Parti'nin yenilenen ekonomi vaatleri, istikrar isteyen seçmende karşılık buldu. AKP'nin referandumla bile olsa Anayasa değişikliğini gerçekleştirebilecek bir çoğunluğa ulaşması, Erdoğan'ı ‘başkan’ yapacak sürecin kapısını araladı.

KAPILAR AÇILDI

Türkiye’nin içine sürüklendiği savaş ortamı, dört bir yana giden hatta sınırda bekleyen cenazeler ülkede korku atmosferini hâkim kıldı. 7 Haziran'dan sonra ülkenin içine sürüklendiği süreç, AKP'ye tek başına iktidar, Tayyip Erdoğan'a da başkanlık kapısını açtı. 1 Kasım tüm dengeleri değiştirdi.

330 OY ARANACAK

Türkiye, bu seçim sonuçlarına bağlı olarak, Anayasa değişikliğini ve başkanlık sistemini yeniden konuşmaya başladı. Başbakan Davutoğlu da balkon konuşmasında başkanlık ve Anayasa değişikliğini işaret etti. Bunun Meclis'te geçekleşmesi zor göründüğü için referandumla yapılmasının yolları aranacak. AK Parti'nin referandumla Anayasa değişikliğini sağlayabilmesi için Meclis'te 330 oyu bulması gerekecek.

HDP OYLARI ŞART


Anayasa değişikliği ve dolayısıyla rejim değişikliği anlamına gelen başkanlık sistemine geçiş için 366 milletvekilinin oyu gerekiyor. 330-366 arasında bir çoğunluğa ulaşılması durumunda öneri halkın oyuna sunulacak. HDP’nin barajı aşmasıyla Erdoğan, başkanlık hayali için bu partinin oylarına ihtiyaç duyacak. Aksi halde 40 vekili bulunan MHP’nin kapısı çalınabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap