SON DAKİKA



Haber > Gündem > Demokrasinin canına ot tıkanırken!

Demokrasinin canına ot tıkanırken!

21 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:50








 ‘’22 Mayıs kongremiz demokrasi şöleni içinde geçecek’’

 Bir haber için internette dolaşırken, bu tümce çıktı karşıma. İktidar partisinin neredeyse bütün il başkanları aynı açıklamayı yapmış. Merak eden internete girip bakabilir.

 Trabzon il başkanı şöyle dedi: "AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir... Seçilecek olan genel başkanımızla birlikte bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz" Keşke öyle olsa. Böyle bir durum Türkiye için ne büyük bir kazanım olurdu.

ALDATMACA

Ama kimse kimseyi kandırmasın, ortada demokrasi, seçim, delege iradesi falan yok. Bunların hepsi palavra, hepsi bir aldatmaca! Ne kadar oraya bir kişinin iradesiyle gelmişse de, seçim kazanmış ve 23 milyonun üzerinde bir oy alarak AKP’ye en büyük sandık desteğini sağlamış Başbakan ve genel başkan, anayasaya aykırı biçimde görevden el çektirildi. Reis tarafından yerine daha itaatkar, daha uyumlu biri, memur atandı. Şimdi de olağanüstü kongreyle güya seçilmiş gibi yapılacak. Bunun adı da seçim ya da demokrasi şöleni olacak! Buna inanılacağını düşünmek, 78 milyonu aptal yerine koymaktır!


TEK ADAM İRADESİ

Bu yeni bir olay mı? Partinin bütün kademelerini Reis seçti. İlçe ve il başkanları, yönetim kurulu üyeleri; belediye başkanları, milletvekilleri, partinin üst organları; genel başkan, başbakan ve bakanlar; hepsi Reis tarafından ya da Reis adına belirlendi. Sonra yasal zorunluluk nedeniyle uydurma kongrelerde seçilmiş gibi yapıldılar. Bunun adına da ‘’istişare’’ denildi. Yani herkes iradesini bir kişiye teslim etti. Onun talimatı ya da söylemi dışına çıkan, çıkmasa bile yıldızı parlamaya başlayan herkes, tıpkı muhalifler gibi bertaraf edildi. Kendi içinde her şeyiyle anti demokratik olan bir yapı, nasıl olur da bir ülkede demokrasi yapar? Memleketteki demokrasinin içler acısı hali de ortada! Bazıları buna uyum filan diyebilir, ama bu demokrasi adına yüz karası bir durum.

İLK SÖZ

Reis, Binali Yıldırım’ı genel başkan ve Başbakan olarak atadı. ‘’İtaatkar, düşük profilli ve bıyıklı başbakan’’ arayışı böylece son buldu. Yıldırım ilk açıklamasında ‘’Reis’e uyum’’ sözü verdi. Öyle ya, buruşturulup çöpe atılan eskisi, uyumsuzluk nedeniyle görevden alınmıştı.

Tam olarak ne kadar serveti olduğu bilinmiyor yeni başbakanın. En az 17 şirketi, yine en az 28 gemisi olduğu söyleniyor. Yani bazılarına göre Allah’ın ‘’yürü ya kulum’’ dediklerinden.


BİNALİ-MİLYONALİ!

17-25 Aralık tutanaklarında, Sabah ve ATV’nin Zirve Holding tarafından satın alınması için kamu ihalelerinin peşkeş çekildiği iş adamlarından toplanan para trafiğinin kilit ismi olduğu ve havuz medyasını oluşturduğu iddia ediliyor. Bu nedenle CHP lider tarafından Milyonali olarak anıldı.

NASIL BİR BAŞBAKAN?

Nasıl Başbakan olur? Anayasada belirtilen ilkelere uygun olarak icranın başı ve sorumlu-güçlü bir başbakan mı; yoksa Reis’in sözünden çıkmayan, her şeyde saraya bakan bir memur, kimilerine göre bir kukla mı? Birincisi olmayacağı kesin!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap