SON DAKİKA



Haber > Gündem > ‘Demokrasiden anladığınız eğer buysa, vay halimize!’

‘Demokrasiden anladığınız eğer buysa, vay halimize!’

28 Kasım 2021 Pazar - 11:45




TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un bürokratlara yönelik sözleri tartışma yarattı.





Yokuş, bütçe görüşmelerine gelen bürokratlara “Ey AK Parti’nin bürokratları, AK Parti’den daha çok siyaset yapan sayın bürokratlar, aklınızı başınıza toplayın. İktidar değiştiği zaman bizim bir şey yapmamıza gerek yok, zaten siyaseten sizi bizim kucağımıza atacaklar” diye seslendi.

Sözünü geri aldı

Yokuş’un bu sözleri komisyonda tansiyonu yükseltti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Partili milletvekilleri İYİ Partili vekile tepki gösterdi. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi “Böyle terbiyesizlik olur mu. Ne demek ‘kucağa atmak’, ayıp ya! Sen milletvekilisin yakışıyor mu sana? Bunlar devletin bürokratı” derken, Yokuş tepkiler üzerine “O ifadenin kastı aştığı ifade edildi. Benim öyle bir niyetim zaten yoktu, yanlış anlaşılmışsa da geri alıyorum” demek zorunda kaldı.

Oktay’ın tepkisi

Milletvekillerinin sorularına yanıt verdiği sırada tepkisini bir kez daha dile getiren Oktay, Yokuş’un bu sözünü demokrasi anlayışı çerçevesinde değerlendirmek istediğini belirtti. Oktay, “Eğer demokrasiden anladığınız buysa, vay halimize! Yani bir gün çiftçiler, bir gün bürokratlar, bir gün şoförler, neredeyse hemen hemen her tarafın, her kesimin tehdit edildiği bir yapıda, aslında ‘kastımı aştım’ denilse bile, zihin dünyası anlamında, bilinçaltı anlamında da ipuçları verdiğini düşünüyorum ve bunu da milletimize buradan havale ediyorum tekrar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap