SON DAKİKA



Haber > Gündem > Demiryolu seyahatinde devrim yaratan bilet: Interrail

Demiryolu seyahatinde devrim yaratan bilet: Interrail

05 Haziran 2022 Pazar - 11:31




Avrupa'yı köşe bucak gezmek hemen her gencin en büyük isteği. Bunun için de en iyi ve akla ilk gelen seçenek Interrail. 50. yılını kutlayan Interrail'i Avrupa'yı trenle ucuza gezme hayalini gerçekleştirenlerden dinleyin...





Bir yaz günü Tim Thomas, sırt çantasına gerekli birkaç eşyasını alarak, İngiltere'nin güneyindeki küçük memleketinden ayrıldı ve bir trene atlayarak Fransa'ya gitti. İşte demiryoluyla Avrupa'yı gezeceği bir aylık bir yolculuğu böyle başladı.

Yıllardan 1972’ydi ve Thomas o sıralarda 18 yaşındaydı. 21 katılımcı ülkede 21 yaşın altındaki gençlerin Avrupa çapında sınırsız seyahati için makul bir fiyata bilet satan Avrupa Interrail geçişinden yararlanan ilk yolcular arasındaydı.

CNN Travel'a konuşan Thomas, "Genç ve formdaydınız, her gün önünüzde keşfedeceğiniz yeni bir ülke veya kasaba olurdu" diyor. "Her zaman dört gözle bekleyecek bir şey vardı."

Interrail belirli bir süre için, kapsadığı ülkelerde, 2. sınıf tüm trenlere ücret ödemeden binebilme imkânı sağlayan özel bir tren bileti. Nisan 2007 tarihine kadar bölgesel bilet uygulaması varken, bu sistem yerini küresel ve tek ülke şeklinde iki türe bıraktı.

Interrail, Avrupa demiryollarını denetleyen ve Interrail'in kontrolünü bağımsız Eurail şirketine bırakan Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından ortaya çıkarıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap