SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Demirtaş yalan söylüyor”

“Demirtaş yalan söylüyor”

05 Haziran 2015 Cuma - 10:50




Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın "Kobani olaylarından önce Başbakan'ı aradım" açıklamalarını sert bir dille yalanladı.





Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında soruları cevaplandırdı. Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili yalan söylediğini söyleyen Davutoğlu, 1 Ekim'de kendisiyle telefonla konuştuğunu kaydetti. O telefon konuşmasında Meclis'te görüşülecek olan tezkereye destek istediğini ifade eden Davutoğlu, HDP'nin tezkereye destek vermediğini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"DEMİRTAŞ SİLAH YARDIMI YAPILMASINI İSTEMİŞTİ"

"Gece yarısı olayları tırmandırmış ve o tweeti atmış. Daha önce Halep'teki Suriyeliler'i korumak istediğimizde bize hain diyeceksiniz Kobani için de bu kez silah verilmesini isteyeceksiniz. Türkmenler'e gidecek yardımı uluslararası mahkemeye gidecek kadar ciddi bir olay olarak gören Demirtaş, o dönemde de Türkiye'nin Kobani'ye silah yardımı yapmasını istemişti.

Söylediğim şey şudur: Siz önce sokakları terkedeceksiniz. Ondan sonra biz Kobani konusunu değerlendireceğimizi ilettik. Türkiye'nin içindeki düzen bizimle ilgilidir. Suriye'deki bir olayı bize karşı kullanamassınız. Buna müsaade vermeyiz!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap