SON DAKİKA



Haber > Gündem > Demirtaş, barış yok edicisidir

Demirtaş, barış yok edicisidir

24 Temmuz 2015 Cuma - 03:04




Türkiye’nin terör sarmalına çekilmeye çalışıldığını belirten Milletvekili Soylu, Demirtaş'ı eleştirdi.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Demirtaş, toplumumuzu bölmeye çalışan, milletimizin huzurunu, Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliğini, hukukunu ortadan kaldırmaya çalışan, maalesef üzülerek söylemeye çalışıyorum ki bir barış yok edicisidir, bir birlik ve huzur yok edicisidir. Türk siyaseti yakın tarihimizde böyle bir manipülatör görmemiştir" dedi.

İSTİKRAR VE BARIŞ ADASI

Suruç, Adıyaman ve Ceylanpınar başta olmak üzere son günlerde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulunan Soylu, Türkiye'nin bir terör ve şiddet sarmalına çekilmeye çalışıldığını söyledi. Soylu, Türkiye'nin bir istikrar ve barış adası olarak nitelendirildiğini belirterek, "Özellikle istikrar adası ve barış adası olarak nitelendirilen ve bütün dünyanın da bunda hemfikir olduğu bir tablo içerisindeki Türkiye'yi bu yaşadıklarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun için birçok faktörü devreye sokup Türkiye'yi en önem verdiği huzuru ve istikrarından ayırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

CEVABIMIZ YUMUŞAK OLMAYACAK

Türkiye'nin iki gündür yaşadığı acıların üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara cevaplarının yumuşak olmayacağını bildiren Soylu, şöyle dedi: "Elbette şu ifade önemlidir; çıkıp bu olayların birinci gününde 'biz kendi güvenlik güçlerimiz oluşturacağız, kendi güvenliğimizi sağlayacağız' dedikten sonra gelen tepkiler üzerine bundan özür dilemeyip, sanki bunu kendisi söylememiş, bizler bunu kendimiz uydurmuşuz gibi bizi suçlamak, Selahattin Demirtaş'ın aymazlığıdır. Demirtaş, toplumumuzu bölmeye çalışan, milletimizin huzurunu, Türk'ün ve Kürt'ün kardeşliğini, hukukunu ortadan kaldırmaya çalışan, maalesef üzülerek söylemeye çalışıyorum ki barış yok edicisidir, bir birlik ve huzur yok edicisidir. Türk siyaseti bugüne kadar böyle bir manipülatör görmemiştir."


MİLLET BEZMİŞTİR

Soylu, şöyle konuştu: "Selahattin Demirtaş; aynı 6-7 Ekim olayları gibi yani insan canını hiçe sayan, sadece eline verilen projeyi uygulamaya çalışan bir barış terminatörü, kardeşlik terminatörü ile karşı karşıyayız. Her açıklamasında tahrikkar, her açıklamasında toplumu ayrıştırıcı ve her açıklamasında toplumun bütünlüğünü bozan bir anlayış söz konusudur. Yani Apocu partinin temsilcileri olarak maalesef bugüne kadar toplumda herkesin kabul ettiği birliği ve beraberliği engellemeye çalışmaktadırlar. Millet bezmiştir Kandil'den, PKK'dan ya da KCK'dan. Yani bu sabrı zorlamanın bir anlamı falan yoktur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap