SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Demir yolları tarihinin en uzun...

'Demir yolları tarihinin en uzun...

25 Şubat 2016 Perşembe - 15:09




Yıldırım, “T9 diye adlandırılan Akdağmadeni’nde hat üzerindeki en uzun tünel 5 bin 150 metre uzunluğunda demir yolları tarihinde de en uzun tünelin b





Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “T9 diye adlandırılan Akdağmadeni’nde hat üzerindeki en uzun tünel 5 bin 150 metre uzunluğunda demir yolları tarihinde de en uzun tünelin bu gün ışıkla buluşmasına tanıklık edeceğiz ve proje çalışmalarına başladık" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geldi. Bakan Bozdağ ve Yıldırım, ziyaretler kapsamında ilk olarak Yozgat Valiliğini, daha sonra Yozgat Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin dünyanın en prestijli projesi olan Marmaray’dan da pahalı bir proje olduğunu belirterek, “Türkiye’nin her karış toprağında yollar, havaalanları, demir yolları her türlü hizmeti hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz ülkemize güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, geleceğimizin Anadolu’nun 780 bin kilometre karelik vatan toprağının birliğinde, beraberliğinde olduğunu biliyoruz” dedi.

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en büyük sanat yapılarından biri olan 5 bin 150 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli’nin açılışı için Yozgat’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı ziyaret etti.

Burada açılışı yapılacak olan tünel ve hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, Yozgat’ta 2003 yılından bu tarafa yürüttükleri önemli projelerden bir tanesinin Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi olduğunu söyledi.

“Bu projede bu gün tarihi bir ana tanıklık edeceğiz” diyen Yıldırım, “T9 diye adlandırılan Akdağmadeni’nde hat üzerindeki en uzun tünel 5 bin 150 metre uzunluğunda demir yolları tarihinde de en uzun tünelin bu gün ışıkla buluşmasına tanıklık edeceğiz ve proje çalışmalarına başladık” dedi.


2009 yılından itibaren de yapım çalışmaları devam eden projede pek çok zorlukların aşılarak bu günlere gelindiğini kaydeden Yıldırım, hat üzerinde 20 kilometre uzunluğunda 10’dan fazla tünel bulunduğunu hatırlatarak; “Yapılan viyadüklerin her biri büyük bir köprü niteliğinde. Boğaz Köprüsü’nün yarısı kadar viyadükler var. Dolayısıyla zor bir proje, pahalı bir proje” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Marmaray’ın dünyanın en prestijli ve en muhteşem projesi olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu proje Marmaray’dan daha pahalı bir proje. Yozgat’ın önemini buradan anlayabilirsiniz. 7 buçuk milyar yani eski parayla 7 buçuk katrilyonluk bir projeden söz ediyoruz. Marmaray ise buna yakın 7 milyar. Dolayısıyla Marmaray’dan daha fazla bir yatırımı Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu topraklarına yatırıyor.”

Sadece İstanbul’a değil Türkiye’nin her karış toprağına hizmet götürdüklerini vurgulayan Yıldırım, “Türkiye’nin her karış toprağında yollar, havaalanları, demir yolları her türlü hizmeti hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz ülkemize güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, geleceğimizin Anadolu’nun 780 bin kilometre karelik vatan toprağının birliğinde, beraberliğinde olduğunu biliyoruz. Bu proje ile 200 kilometre Ankara’dan mevcut demir yolu hattı kısalıyor Sivas’a kadar. Dolayısıyla Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor. Yozgat-Ankara arası karayolu ile bir buçuk iki saat, şimdi trenle olunca 55 dakikaya düşüyor. İstanbul’da Anadolu yakasından Avrupa yakasına sabah/akşam yoğun saatlerde 2 saatte geçemiyorsunuz” diye konuştu.

Zamanın artık paranın önüne geçtiği bir dönemde olduğumuzu kaydeden Yıldırım, hızlı trenin Amerika’da, İngiltere’de bulunmayan ama Türkiye’de hızlı tren hayali AK Parti ile gerçeğe dönüşen bir proje olduğunu vurguladı. Bakan Yıldırım, "Ankara Sivas yüksek hızlı tren projesini 2018’in sonunda bitmesi için gücümüzle çalışarak tamamlayacağız" dedi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın soyadı gibi Türkiye’nin ulaşım sorunlarına yıldırım hızıyla çareler ürettiğini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bugün AK Parti hükümetlerinin en çok övündüğü işlerin başında ulaşımda yaşanan büyük devrim büyük değişim gelmektedir. Hem karayolunda bütün Türkiye yeniden birbirine bağlandı. Hem kara treni kaldırmayı konuşlan Türkiye kara treni iyileştirdi ve yanına yüksek hızlı treni koydu. Yeniden demir ağlarla Türkiye buluştu. Türkiye’nin dört bir yanı havaalanları ile limanlarla donatıldı ve köyde dahi artık internetin olduğu büyük bir iletişim devriminde yaşamış Türkiye var. O yüzden hükümetlerimiz dönemde çok başarılı hizmetler yapan en başarılı bakanlarımız arasında yer alan Sayın Binali Yıldırımı Yozgat’ta görmek hem şahsım hem milletvekili arkadaşlarımı hem de Yozgatlıları büyük bir memnuniyet içerisine atmıştır. O yüzden sayın Bakanımıza teşekkür” ediyoruz dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap